Baileys-suklaamousse
Pitkästä aikaa laitan tänne jälkiruokareseptin!
Sain tosiaan maistaa tätä herkkua ensimmäisen kerran Italiassa ja pääsin vihdoin viime viikonloppuna tekemään tätä ihanaa jälkiruokaa itse. Mmmm!
Baileys-suklaamousse
(jouduin viime hetkellä muokkaamaan reseptiä hieman)
4 hengelle
1 prk kuohukermaa
1 prk mascarponea
(unohdin ostaa mascarponea joten käytin 1,5 prk turkkilaista jogurttia. Toimi hyvin näinkin!)
2 pientä baarikaappipulloa Baileysia
(itse lorottelin Baileysiä aika vapaamielisesti seokseen ja hyvää tuli. Tarkkaa määrää en osaa sanoa)
2/3 levyä tummaa suklaata
(käytin Pirkan tummaa luomusuklaata)
Sulata suklaa, vaahdota kerma. Lisää joukkoon mascarpone / jogurtti ja mausta Baileyksellä. Anna maustua ja jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua, oma mousseni viihtyi jääkaapissa n. 5 tuntia ennen tarjoilua.
Tarjoilin moussen punaviinimarjojen kanssa.
Ihanan kuuloinen herkku! Kiitos ohjeesta, tätä on kokeiltava, kun sattuu vielä olemaan noit pikkuisia Bailey’s -pulloja ;). Nam!
suolaajahunajaa: marjat toivat juuri sopivan kirpeyden jälkkäriin, joka oli muuten aika makea 🙂
Vierailija: kiva että onnistui ja maistui, hauska lisä nuo marenkimuruset 🙂