Baileys-suklaamousse

Pitkästä aikaa laitan tänne jälkiruokareseptin!

img_6460_v2_0.jpg

Sain tosiaan maistaa tätä herkkua ensimmäisen kerran Italiassa ja pääsin vihdoin viime viikonloppuna tekemään tätä ihanaa jälkiruokaa itse. Mmmm!

Baileys-suklaamousse

(jouduin viime hetkellä muokkaamaan reseptiä hieman)

4 hengelle

1 prk kuohukermaa

1 prk mascarponea

(unohdin ostaa mascarponea joten käytin 1,5 prk turkkilaista jogurttia. Toimi hyvin näinkin!)

2 pientä baarikaappipulloa Baileysia

(itse lorottelin Baileysiä aika vapaamielisesti seokseen ja hyvää tuli. Tarkkaa määrää en osaa sanoa)

2/3 levyä tummaa suklaata

(käytin Pirkan tummaa luomusuklaata)

Sulata suklaa, vaahdota kerma. Lisää joukkoon mascarpone / jogurtti ja mausta Baileyksellä. Anna maustua ja jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua, oma mousseni viihtyi jääkaapissa n. 5 tuntia ennen tarjoilua.

img_6457_v2.jpg

Tarjoilin moussen punaviinimarjojen kanssa.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
  1. Ihanan kuuloinen herkku! Kiitos ohjeesta, tätä on kokeiltava, kun sattuu vielä olemaan noit pikkuisia Bailey’s -pulloja ;). Nam!

  2. suolaajahunajaa: marjat toivat juuri sopivan kirpeyden jälkkäriin, joka oli muuten aika makea 🙂

    Vierailija: kiva että onnistui ja maistui, hauska lisä nuo marenkimuruset 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *