Chilinen tomaattisalaatti
Tykkään alkupaloista ja lisukkeista. Minun on myös joka päivä saada salaattia jossain muodossa, yleensä vihreänä.
Eräänä iltana jääkaapista ei kuitenkaan löytynyt mitään vihreää, ei edes kurkkua. Kaivelin laatikoita ja löysin raikkaan tomaattisalaatin ainekset. Loistava löytö!
Ai tosiaan, lisuke tuli Wotkinsin nakkien ja itsetehdyn pottumuusin kylkeen. Erittäin onnistunut arkiateria.
Chilinen tomaattisalaatti
3-4 tomaattia
1/2 iso sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 tuore, punainen chili
kourallinen tuoretta basilikaa
mustapippuria, suolaa
oliiviöljyä ja sitruunamehua
Pilko tomaatit ja sipulit pieneksi silpuksi. Lisää sekaan raastettu valkosipuli ja pieneksi pilkottu punainen chili. Mausta ja lisää lopuksi vielä tuore basilika. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa n. 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Tämä on siitä kiva lisuke, että se paranee vanhetessaan. Seuraavana päivänä maut ovat vielä voimakkaampia.
Pakko sanoa, vaikka en tomaatin suuri ystävä ole ollutkaan, että tomaatti (etenkin kotimaiset) on erinomainen salaattiaines. En jäänyt kaipaamaan vihreää lehtisalaattia lainkaan tätä lisuketta syödessäni.