Chilinen tomaattisalaatti

Tykkään alkupaloista ja lisukkeista. Minun on myös joka päivä saada salaattia jossain muodossa, yleensä vihreänä. 

Eräänä iltana jääkaapista ei kuitenkaan löytynyt mitään vihreää, ei edes kurkkua. Kaivelin laatikoita ja löysin raikkaan tomaattisalaatin ainekset. Loistava löytö!

img_8682.jpg

Ai tosiaan, lisuke tuli Wotkinsin nakkien ja itsetehdyn pottumuusin kylkeen. Erittäin onnistunut arkiateria. 

Chilinen tomaattisalaatti

3-4 tomaattia

1/2 iso sipuli

1 yksikyntinen valkosipuli

1 tuore, punainen chili

kourallinen tuoretta basilikaa

mustapippuria, suolaa

oliiviöljyä ja sitruunamehua

Pilko tomaatit ja sipulit pieneksi silpuksi. Lisää sekaan raastettu valkosipuli ja pieneksi pilkottu punainen chili. Mausta ja lisää lopuksi vielä tuore basilika. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa n. 30 minuuttia ennen tarjoilua. 

Tämä on siitä kiva lisuke, että se paranee vanhetessaan. Seuraavana päivänä maut ovat vielä voimakkaampia. 

Pakko sanoa, vaikka en tomaatin suuri ystävä ole ollutkaan, että tomaatti (etenkin kotimaiset) on erinomainen salaattiaines. En jäänyt kaipaamaan vihreää lehtisalaattia lainkaan tätä lisuketta syödessäni. 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Ms Anttonen: hihi, miehet! 😀

  2. Ms Anttonen
    6.1.2013, 18:59

    No tämähän tuli kuin tilauksesta! Täytyykin pitää mielessä, kun joku rae ei välitä mistään vihreästä… 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *