Coleslaw

Söimme Kööpenhaminassa toukokuun toisella reissulla  niin ihanan pikanttia coleslawta että sitä oli pakko tehdä kotonakin, tai ainakin yrittää saada samat maut kotitekoiseen salaattiin.

Nappasin inspiksen reseptiin Soul Kitchenistä.

img_5075_v2.jpg

Coleslaw

puolikas kesäkaali
2-3 uutta porkkanaa
1 kevätsipulin varsi

1 tuore, punainen chili

Kastike:
1 dl majoneesia
0,5 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl sokeria
suolaa

Silppua kaali pieniksi suikaleiksi ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi sekä pilko kevätsipuli. Itse käytin pelkkää silputtua kevätsipulin vartta.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Minulla ei ollut kermaviiliä joten korvasin sen turkkilaisella jogurtilla, hyvin toimi!

Kaada kastike kasvisten joukkoon ja sekoita hyvin.

Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua. Oma coleslawni maustui jääkapissa yön yli ja hyvää oli!

Huom! lisäsin jääkaapissa oleilun jälkeen hieman omenaviinietikkaa ja lorauksen tabascoa tujuttamaan salaattia.

img_5077_v2.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.