Coleslaw
Söimme Kööpenhaminassa toukokuun toisella reissulla niin ihanan pikanttia coleslawta että sitä oli pakko tehdä kotonakin, tai ainakin yrittää saada samat maut kotitekoiseen salaattiin.
Nappasin inspiksen reseptiin Soul Kitchenistä.
Coleslaw
puolikas kesäkaali
2-3 uutta porkkanaa
1 kevätsipulin varsi
1 tuore, punainen chili
Kastike:
1 dl majoneesia
0,5 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl sokeria
suolaa
Silppua kaali pieniksi suikaleiksi ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi sekä pilko kevätsipuli. Itse käytin pelkkää silputtua kevätsipulin vartta.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Minulla ei ollut kermaviiliä joten korvasin sen turkkilaisella jogurtilla, hyvin toimi!
Kaada kastike kasvisten joukkoon ja sekoita hyvin.
Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua. Oma coleslawni maustui jääkapissa yön yli ja hyvää oli!
Huom! lisäsin jääkaapissa oleilun jälkeen hieman omenaviinietikkaa ja lorauksen tabascoa tujuttamaan salaattia.
Itse koin ajatuksen coleslawn tekemisestä myös työläänä, mutta kerralla saa tehtyä ison satsin ja se on vaan NIIN hyvää että mielellään touhuaa tämän parissa keittiössä 🙂
Näyttää ihanalta! Itsekin olen ajatellut kokeilla joku kerta kunhan vaan saisi aikaiseksi. Nyt olisi tietysti tarjolla tuoreita raaka-aineita kesäaikaan 🙂