Coleslaw

Söimme Kööpenhaminassa toukokuun toisella reissulla  niin ihanan pikanttia coleslawta että sitä oli pakko tehdä kotonakin, tai ainakin yrittää saada samat maut kotitekoiseen salaattiin.

Nappasin inspiksen reseptiin Soul Kitchenistä.

img_5075_v2.jpg

Coleslaw

puolikas kesäkaali
2-3 uutta porkkanaa
1 kevätsipulin varsi

1 tuore, punainen chili

Kastike:
1 dl majoneesia
0,5 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl sokeria
suolaa

Silppua kaali pieniksi suikaleiksi ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi sekä pilko kevätsipuli. Itse käytin pelkkää silputtua kevätsipulin vartta.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Minulla ei ollut kermaviiliä joten korvasin sen turkkilaisella jogurtilla, hyvin toimi!

Kaada kastike kasvisten joukkoon ja sekoita hyvin.

Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua. Oma coleslawni maustui jääkapissa yön yli ja hyvää oli!

Huom! lisäsin jääkaapissa oleilun jälkeen hieman omenaviinietikkaa ja lorauksen tabascoa tujuttamaan salaattia.

img_5077_v2.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (11)
  1. Itse koin ajatuksen coleslawn tekemisestä myös työläänä, mutta kerralla saa tehtyä ison satsin ja se on vaan NIIN hyvää että mielellään touhuaa tämän parissa keittiössä 🙂

  2. Skorpionin keittiössä - Jenni
    29.7.2012, 14:12

    Näyttää ihanalta! Itsekin olen ajatellut kokeilla joku kerta kunhan vaan saisi aikaiseksi. Nyt olisi tietysti tarjolla tuoreita raaka-aineita kesäaikaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *