Herkutteluperjantai

Resepti tulee viikon viiveellä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)

Viime perjantaina oli tarvetta herkutteluun pitkän työviikon päätteeksi (tai no, tarve herkutteluun on aina).

Tiesin myös, että keittiömme tulisi olemaan käyttökiellossa täyspuutasojen käsittelyn takia lauantai- illasta sunnuntai-iltaan, joten halusin ehdottomasti herkutella perjantaina oikein kunnolla. Olipa muuten outoa kokata niin vähän, yleensä keittiössäoloaikani on viikonloppuisin kaksinkertainen. Ehkä on ihan hyvä viettää aikaa välillä muuallakin (esim. IKEAssa ja Bauhausissa)?

Itsetehtyä tzatzikia ja tuoretta leipää

Perunasipsejä

Voin myöntää että näistä ei pitänyt tulla sipsejä vaan ihan tavallisia rosmariiniperunoita, mutta muutaman mutkan kautta lopputulos oli tämä. Itse tykkäsin dipata sipsejä tzatzikiin ja maku perunoissa oli silti hyvä.

Lisäksi pöydästä löytyi paahdettuja punajuuria ja fetaa sekä raikas ja yksinkertainen vihreä salaatti.

Kävin perjantaina hakemassa Tukkutorin uudesta lihakaupasta, Teurastamon portista jossa lihaa myy lihakauppa Roslund ky,  karitsan karetta ja löysin paisto-ohjeet Siskot kokkaa-blogista. Lihakauppa myi karitsan valmiiksi marinoituna (ah, mikä marinadi!) joten säästyin siltä tällä kertaa.

En ollut ennen tehnyt karitsan karetta itse, omatoimisesti, joten tarkkailin kuin haukka että liha ei lipsahtaisi liian kypsäksi ja vahtaaminen palkittiin ruhtinaallisesti, liha oli erinomaista.

Aterian kruunasi ihana, edellisessä postauksessa esitelty, semifreddo.

52 Weeks of Deliciousness Facebookissa! käy kurkkaamassa ja tykkäämässä täältä.

Kommentit

Anna Karhubear

Ihanaisia herkkuja... Pitäisköhän pitää herkutteluperjantai? :) Kiitti myös tuosta lihakauppavinkistä!

Pipa_ (Ei varmistettu)

Nam, karitsankare on aivan ihanaa :) Mitäköhän sitä keksis tälle perjantaille, H on pois maisemista että mun eväät taitaa jäädä vähän vaatimattomammiksi ;)

MariMaalla
Kivistössä

Oi, peukkuja karitsalle ja kiitos muistutuksesta! Pitääpä laittaa viikonlopun kauppalistalle.

annemi

Anna: pitää, ehdottomasti! :)

Pipa_: huomenna sitten herkutellaan thaimaalaisella, eli ei haittaa vaikka tänään menisitkin vähän vaatimattomammalla linjalla, hihi.

MariMaalla: herkullista viikonloppua! :)

lintsi/pullan paikka (Ei varmistettu)

Voi apua mitä herkkuja! Juuri kun olin ajatellut, että tänä perjantaina ei herkuteltaisi mitenkään erityisesti, niin pitipäs sitten tulla tänne vierailulle...:D

Pitääkin mennä testaamaan tuo mainitsemasi Roslund. Taisit käydä myös Pasta Factoryssä, oliko se hyvä?

annemi

lintsi: haha, perjantaisin on aina vähän pakko herkutella, eikös?

suolaajahunajaa: juu, Pasta Factory oli tosi kiva ja kohtuuhintainen paikka. Hyvä palvelu, söpö pieni putiikki ja hyvät tuotteet. Roslundilla oli myös tarjonta sekä palvelu kohdillaan, vaikka hintalaput vielä viime perjantaina tiskiltä puuttuivatkin. Samasta paikasta saa kuulemma tosi ihania burgereita lounaaksi!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.