Herkutteluperjantai
Resepti tulee viikon viiveellä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan 😉
Viime perjantaina oli tarvetta herkutteluun pitkän työviikon päätteeksi (tai no, tarve herkutteluun on aina).
Tiesin myös, että keittiömme tulisi olemaan käyttökiellossa täyspuutasojen käsittelyn takia lauantai- illasta sunnuntai-iltaan, joten halusin ehdottomasti herkutella perjantaina oikein kunnolla. Olipa muuten outoa kokata niin vähän, yleensä keittiössäoloaikani on viikonloppuisin kaksinkertainen. Ehkä on ihan hyvä viettää aikaa välillä muuallakin (esim. IKEAssa ja Bauhausissa)?
Itsetehtyä tzatzikia ja tuoretta leipää
Perunasipsejä
Voin myöntää että näistä ei pitänyt tulla sipsejä vaan ihan tavallisia rosmariiniperunoita, mutta muutaman mutkan kautta lopputulos oli tämä. Itse tykkäsin dipata sipsejä tzatzikiin ja maku perunoissa oli silti hyvä.
Lisäksi pöydästä löytyi paahdettuja punajuuria ja fetaa sekä raikas ja yksinkertainen vihreä salaatti.
Kävin perjantaina hakemassa Tukkutorin uudesta lihakaupasta, Teurastamon portista jossa lihaa myy lihakauppa Roslund ky, karitsan karetta ja löysin paisto-ohjeet Siskot kokkaa-blogista. Lihakauppa myi karitsan valmiiksi marinoituna (ah, mikä marinadi!) joten säästyin siltä tällä kertaa.
En ollut ennen tehnyt karitsan karetta itse, omatoimisesti, joten tarkkailin kuin haukka että liha ei lipsahtaisi liian kypsäksi ja vahtaaminen palkittiin ruhtinaallisesti, liha oli erinomaista.
Aterian kruunasi ihana, edellisessä postauksessa esitelty, semifreddo.
52 Weeks of Deliciousness Facebookissa! käy kurkkaamassa ja tykkäämässä täältä.