Inspiraatio:arki-illan ateria

Siksi aikaa kun kaivelemme kahdesta eri kamerasta 4 tähden illallisten loppuja kuvia, palataan takaisin arkeen. Näin sunnuntaina ajattelin ilahduttaa teitä kivalla arkiruoalla, jos se vaikka inspiroisi teitä kokkaamaan ensi viikolla?

Joskus jaksaa arkenakin nähdä hieman enemmän vaivaa ruoan eteen. Etenkin kun on ollut kolme päivää kokkaamatta ja on jo vieroitusoireita keittiöstä. Olin tämän viikon torstaina jo aivan valmis kokkaamaan (voin myöntää että neljän tähden illallisten jälkeen oli mukavaa olla pois keittiöstä pari päivää, sen verran tiukka rutistus se oli).

Tällainen herkku syntyi torstaina. Tämän jämät muuntautuivat perjantaina töissä porkkana-pestopastaksi. Hyvää oli sekin!

img_9502.jpg

Pestoporkkanat

Surauta pesto

1 pss porkkanoita

oliiviöljyä

suolaa

parmesanjuustoa raastettuna

Kuori ja pilko porkkanat. Jätä porkkanat suurehkoiksi paloiksi. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. 

Paahda porkkanoita uunissa 200 asteessa niiden koosta ja uunin tehokkuudesta riippuen, n. 3o minuuttia.

Kun porkkanat ovat (lähes) kypsiä, sekoita ne pestoon. Siirrä pestoiset porkkanat uunivuokaan, raasta päälle parmesanjuustoa ja anna lämmitellä uunissa sillä aikaa kun paistat kyljykset.

img_9504.jpg

img_9509.jpg

Paneroitu porsaankyljys

1-2 maustamatonta kyljystä / syödä

korppujauhoja

kananmuna

suolaa, pippuria, sitruunamehua

voita paistamiseen

dippaa maustamattomat kyljykset yksi kerrallaan 1. kananmunaan 2. korppujauhoihin. Mausta suolalla ja pippurilla, paista voissa pannulla kunnes pinta on kauniin ruskea ja kyljys on kypsä.

Viimeistele kyljys ennen tarjoamista sitruunamehulla.

img_9522.jpg

Syntiset uunihedelmät

3-4 keltaista ja punaista luumua

1 omena

vaniljasokeria

hasselpähkinärouhetta

valkosuklaapaloja

vaniljajäätelöä

Pilko hedelmät ja siirrä ne isoon kulhoon. Lisää hedelmien joukkoon vaniljasokeri ja hasselpähkinärouhe. Sekoita hyvin.

Siirrä hedelmät uunivuokaan, paloittele päälle valkosuklaa.

Paista hedelmiä uunissa n. 15-20 minuuttia, 200 asteessa.

Tarjoile hedelmät vaniljajäätelön kanssa.

img_9518.jpg

Arkenakin voi syödä hyvin. Korjaan: arkenakin pitää syödä hyvin.

Ihanaa alkavaa uutta viikkoa!

*

Psssst! blogi myös Facebookissa, jossa vilahtelee kuvia ruoasta kaikenlaisissa tilanteissa. Myös Instagram on bloggaajalla ahkerassa käytössä (Annemi83) ja sieltä löytyy yli 400 kuvaa!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (3)
  1. JenniKaroliina
    6.3.2013, 10:45

    En kestä, mitä herkkuja! Varsinkin tuo jälkiruoka 🙂 NAM!

  2. Riitta: juuri näin, luksusta arkeen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *