Julia Child: caesar-salaattikastike

Kuten sunnuntaina kerroin, osallistun Julia Child-kokkaushaasteeseen. Olen todella innoissani haasteesta ja etsin viikonloppuna mielenkiintoisia reseptejä toteutettavaksi.

En valitettavasti omista yhtään Julia Childin keittokirjaa (apua, tilanne täytyy korjata!) joten jouduin tyytymään internetistä löytyviin ohjeisiin.

Aloitan haasteen tekemällä kohtuullisen helpon reseptin, Julia Childin caesar-salaattikastikkeen, joka on ilmestynyt Julia and Jacques Cooking at Home-kirjassa.

En ole ennen tehnyt caesar-salaattikastiketta itse, joten tämä oli siinäkin mielessä mielenkiintoinen resepti.. ja myös hyvin paljon helpompi kuin olin kuvitellut!

img_20120806_183501.jpg

Löysin reseptin englanninkielisenä täältä.

Caesar-salaattikastike Julia Childin tapaan

Salaatti

2 romainesalaattiruukkua

Krutongit

1 kokonainen valkosipuli

vaaleaa leipää krutonkeihin (itse käytin vaalean leivän puutteessa ruisleipää)

Salaattikastike

Worchester-kastiketta

oliiviöljyä

majoneesia (alkuperäisessä reseptissä kananmuna)

kokonainen sitruuna

raastettua parmesanjuustoa

mustapippuria ja suolaa

Pesin ja kuivasin salaatin salaattikuivurilla (tiesitteko että Julia esitteli salaattikuivurin suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa Frech Chef – ohjelman jaksossa?).

Tein krutongit käyttämällä samaa menetelmää kuin ruissipseissäni, viipaloin ne vain pienemmiksi.

Salaattikastikkeessa noudatin ohjetta ja luin, että Julia kertoo kirjassa että kananmunan voi korvata myös lusikallisella tai parilla majoneesia. Olin nimittäin hieman epäileväinen kananmunan suhteen, joten pelasin varman päälle. Ensi kerralla rohkaistun ehkä kokeilemaan kananmunaakin.

Julia neuvoo maustamaan salaatin kastikkeella vasta juuri ennen tarjoilua:

Lorauta kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä salaatinlehtien päälle, sekoita ja nostele lehtiä. Ripottele päälle reilusti suolaa ja mustapippuria (mieluiten myllystä). Sekoita muutaman kerran ja sekoita sekaan yhden sitruunan mehu, useita pisaroita Worchester-kastiketta ja sekoita jälleen. Maista ja mausta lisää jos tarpeen.

Jos teet salaatin kananmunan kanssa: tee kananmunaan pieni pistos, hauduta sitä minuutti pannulla jossa on vettä.

Sekoita kananmuna salaattiin viimeiseksi, sekoita se rikki. Sekoita salaattiin parmesanjuusto sekä krutongit.

Itse noudatin ohjetta muuten mutta tein kastikkeen majoneesin takia eri kulhossa ja sekoitin sen suoraan salaattiin.

Salaatista ehdin ottaa vain yhden Instagram-kuvan, se katosi parempiin suihin varsin nopeasti 😉

ps. popsin seuraavana päivänä salaatin jämät kastikkeen kanssa ja maku oli vain parantunut ja muistutti paljon enemmän caesar-salaattikastikkeen makua kuin tekopäivänä.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (8)
  1. Rouva Raadelmasta: sama juttu, siksi varmasti tykästyinkin tähän versioon kun ei tarvinnut alkaa touhuamaan anjoviksen kanssa 🙂

  2. Rouva Raadelmasta
    12.8.2012, 08:17

    Mielenkiintoinen Caesar-kastikeversio! Olen luullut, että niissä kaikissa olisi sardellia tai anjovista makuaineena, mutta tämä on varmasti monikäyttöisempi kastike.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *