Julia Child: kurkkusalaatti

Tämä resepti on osa blogihaastetta johon lähdin mukaan. Olin myös eilen Julia Child-tunnelmissa kun katsoin elokuvan Julie&Julia, kirjan olen lukenut aiemmin. Tykkäsin elokuvasta, tosin kirja oli paljon parempi ja taidan kaivaa sen varastosta luettavaksi uudelleen.

Kuten varmaan osa tietää, olen suuri kurkkusalaatin ystävä ja ilahduin kuin löysin sattumalta internetin syövereistä Julia Childin kurkkusalaatin ohjeen.

Ohje on kirjasta Julia Child: The Way to Cook.

img_6448_v2.jpg

Ohje on yksinkertainen, mutta kurkut vaativat useamman tunnin aikaa maustuakseen kunnolla.

Julia Childin kurkkusalaatti

1-2 kurkkua

n. 1 dl valkoviinietikkaa (itse päädyin laittamaan 1/2 dl ekstraa)

ruokalusikallinen sokeria (itse laitoin 1,5 rkl)

vettä

tuoreita yrttejä (käytin basilikaa ja persiljaa)

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Kuori kurkku, leikkaa se keskeltä kahtia ja poista siemenet pienellä lusikalla. Leikkaa n. sentin/kahden paksuisia paloja. Sekoita valkoviinietikka ja sokeri. Kaada kurkkujen päälle, sekoita ja lisää vettä kunnes kurkut ovat kokonaan veden peitossa.

Anna maustua jääkaapissa 4-6 tuntia ennen tarjoilua.

img_6449_v2.jpg

Otin kurkut pois jääkaapista ja valutin nesteet pois n. 4,5 tunnin päästä, silppusin sekaan basilikaa ja persiljaa, lisäsin hieman viinietikkaa ja laitoin takaisin jääkaappiin reiluksi 1,5 tunniksi.

Kurkkusalaatin maku jäi vähän miedoksi omaan makuuni, syön kurkkusalaatin yleensä ranskankerma-soija-viinietikkakastikkeella jossa on paljon enemmän makua. Tykkäsin kuitenkin sen raikkaudesta ja tuoreiden yrttien ja kurkun yhdistelmästä.

ps. ihana retrokulho jossa tarjoilin kurkkusalaatin löytyi äidin keittiön kätköistä ja on isäni vuosia vanha salaattikulho. Omin sen tyytyväisenä itselleni.. salaatti- tai muitakaan kulhoja ei ihmisellä voi koskaan olla liikaa. Eihän?

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (8)
  1. Atro Niiniluoto
    15.8.2012, 09:46

    Itse en välitä kurkkusalaatista, mutta Julie & Julia-elokuvasta olen kyllä kuullut.

  2. KeittiössäKotonajaPuutarhassa
    15.8.2012, 07:13

    Ihana kulho ja ihana Julian ohje.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *