Kaalin uusi elämä
Nyt kun kesä on jo ohi (juu-u!) niin kesäkaalihulluuden jälkeen on tullut lämpimien kaaliruokien hulluus.
Joudun yleensä nauttimaan kaaliherkut yksin, kun toinen puolisko ei niitä suostu syömään, mutta onneksi ystäväpiirissä on samanhenkisiä kaalin ystäviä 😉
Löysin jo aikoja sitten Siskot kokkaa-blogista kivan uunikaalireseptin ja nyt kun illat ovat pimenneet, oli oiva hetki testata heidän herkullista reseptiään.
Innostuin reseptistä niin, että tein sitä kahtena peräkkäisenä päivänä tällä viikolla, hups! ensin punakaalilla, sitten hieman nahistuneella valkokaalilla (kts. jutun otsikko).
Ensimmäisen erän tein tosiaan punakaalilla:
1/4 punakaali
muutama nokare voita
1 pkt kermaa
suolaa, pippuria
mausta kaali voinokareella, suolalla ja pippurilla. Paahda kaalia uunissa n. 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Kun kaali on paahtunut, kaada päälle kerma ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paahda uunissa esim. grillivastuksen alla kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut. Toimii myös ihan normiuunissa ilman grillivastusta.
Nahistunut valkokaali sai uuden elämän hieman eri versiolla:
1/2 valkokaalikerä
1 pkt kermaa
muutama nokare voita
fetaa
suolaa, pippuria
Paahda kaali samoin kuin yllä, lisää kerma ja juusto, tällä kertaa käytin juustoraasteen (puutteessa) sijaan fetaa, joka toimi ihanasti paahdetun kaalin kanssa.
Nauti ja himoitse heti lisää.
ps. Apuva! 52 Weeks of Deliciousness uskaltautui vihdoin Facebookin ihmeelliseen maailmaan!
Tuuli: en usko että kaalinpalojen koolla on tässä väliä, pienempänä toimii varmaan myös hyvin ja paahtuu nopeammin 🙂
Laiskuri täällä ruudun toisella puolella suti kaalin aika ronskeiksi paloiksi, hih.
Hyvää oli, suosikkini taisi olla punakaali jostain syystä, siitä tuli aivan ihana makuyhdistelmä emmental-juuston kanssa.
Rakastan kaaliruokia! Onko kaali tosiaan tarkoitus paahtaa tuolla lailla suht kokonaisena/puolikkaana? Haittaako, jos sitä vähän silppuaa että saa sen tasaisemmin uunivuokaan? 😀 Vaikuttaa hyvältä reseptiltä!