Kampasimpukka x 2

Lähden huomenna pääsiäismatkalle.

Sen vuoksi postaan teille vielä ennen matkaa herrrrkullisen kampasimpukka-aiheisen kirjoituksen ja palaan blogiin maanantaina 9.4. uusien ruokaseikkailujen virkistämänä.

Viime viikolla herkuttelin Sushibar & Dinessä kampasimpukoilla ja huuma jatkuu omassa keittiössä.

img_3584.jpg

Innostuin kampasimpukoista niin, että pääsiäislomani alettua eilen tutkin lähimmän Citymarketin kalatiskiä ja löysin sieltä kampasimpukoita.

En ole ennen tehnyt itse kampasimpukoita, yllätyin hieman miten helppoa niiden tekeminen on ja miten monien eri ruokien kanssa ne sopivat yhteen.

Tein niitä kahdella eri tapaa. Ensimmäinen versio sai vaikutteita edellisviikon ravintolaillallisesta.

img_3586.jpg

# 1 Kampasimpukkaa salaattipedillä

1 avokado

3-4 kirsikkatomaattia

sopivasti vesikrassia

sitruunamehua

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Mausta kampasimpukka suolalla ja pippurilla, paista runsaassa voissa 1-2minuuttia / puoli.

Salaatti sekaisin ja kauniisti paistettu kampasimpukka päälle.

img_3604.jpg

# 2 Kampasimpukkaa vihreällä kastikkeella

Alkuperäisen reseptin löydät täältä

1 avokado

tuoretta korianteria

1 tuore, vihreä chili

2 isoa ruokalusikallista turkkilaista jugurttia

1/2 kokonainen valkosipuli

sitruunamehua

suolaa ja sitruunapippuria

img_3603.jpg

Heitä avokado, korianteri, pilkottu vihreä chili, raastettu valkosipulinkynsi ja turkkilainen jogurtti sekoittimeen (itse käytin sauvasekoitinta). Lisää sitruunamehu ja mausteet.

Sekoita kauniiksi kastikkeeksi, maista ja mausta lisää jos tarvetta.

Annoin kastikkeen maustua jääkaapissa reilut 30min. Rakastuin raikkaan ja hieman tulisen maun yhdistelmään.

img_3605.jpg

Nam!

Aion käyttää ylijääneen kastikkeen sipsien dippikastikkeena, herkullista!

 

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (1)
  1. Ihanan näköistä, pitää testata pian 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *