Kampasimpukka x 2
Lähden huomenna pääsiäismatkalle.
Sen vuoksi postaan teille vielä ennen matkaa herrrrkullisen kampasimpukka-aiheisen kirjoituksen ja palaan blogiin maanantaina 9.4. uusien ruokaseikkailujen virkistämänä.
Viime viikolla herkuttelin Sushibar & Dinessä kampasimpukoilla ja huuma jatkuu omassa keittiössä.
Innostuin kampasimpukoista niin, että pääsiäislomani alettua eilen tutkin lähimmän Citymarketin kalatiskiä ja löysin sieltä kampasimpukoita.
En ole ennen tehnyt itse kampasimpukoita, yllätyin hieman miten helppoa niiden tekeminen on ja miten monien eri ruokien kanssa ne sopivat yhteen.
Tein niitä kahdella eri tapaa. Ensimmäinen versio sai vaikutteita edellisviikon ravintolaillallisesta.
# 1 Kampasimpukkaa salaattipedillä
1 avokado
3-4 kirsikkatomaattia
sopivasti vesikrassia
sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Mausta kampasimpukka suolalla ja pippurilla, paista runsaassa voissa 1-2minuuttia / puoli.
Salaatti sekaisin ja kauniisti paistettu kampasimpukka päälle.
# 2 Kampasimpukkaa vihreällä kastikkeella
Alkuperäisen reseptin löydät täältä
1 avokado
tuoretta korianteria
1 tuore, vihreä chili
2 isoa ruokalusikallista turkkilaista jugurttia
1/2 kokonainen valkosipuli
sitruunamehua
suolaa ja sitruunapippuria
Heitä avokado, korianteri, pilkottu vihreä chili, raastettu valkosipulinkynsi ja turkkilainen jogurtti sekoittimeen (itse käytin sauvasekoitinta). Lisää sitruunamehu ja mausteet.
Sekoita kauniiksi kastikkeeksi, maista ja mausta lisää jos tarvetta.
Annoin kastikkeen maustua jääkaapissa reilut 30min. Rakastuin raikkaan ja hieman tulisen maun yhdistelmään.
Nam!
Aion käyttää ylijääneen kastikkeen sipsien dippikastikkeena, herkullista!
Ihanan näköistä, pitää testata pian 🙂