Kesäkurpitsa-fetasalaatti
Kun etsin alkupalareseptejä isäni syntympäiväillalliselle, selailin suolaa ja hunajaa-blogin reseptipankkia.’
Tykästyin moneen reseptiin, mutta loppujen lopuksi tämä kesäkurpitsa-fetasalaatti vei voiton ja se päätyi juhlapöytään pastan kanssa.
Valitettavasti minulla ei enää ole parilapannua eikä sitä mandoliinia (hö!) joten pilkoin kurpitsat ja paistoin tavallisella paistinpannulla. Täytyy tosiaan laittaa se parilapannu (ja mandoliini!) ostoslistalle.
Pinjansiemenet unohtuivat kauppaan mutta noudattelin muutoin alkuperäistä reseptiä, tykkäsin erityisesti raikkaasta kastikkeesta!
Kesäkurpitsa-fetasalaatti
200 g fetaa
1 iso kesäkurpitsa
erilaisia salaatteja (esim. rucolaa, viinisuolaheinää, pinaattia, vuonankaalia, keräsalaattia tms.)
öljyä
Kastikkeeksi oliiviöljyä, valkoista balsamicoa ja mustapippuria.
Suikaloi kesäkurpitsat mandoliinilla tai muutoin, sivelle niille öljyä molemmin puolin ja paista parilapannulla (tai grillissä, jos sellaisen omistat) nopeasti. Anna jäähtyä.
Sekoita salaattipohja erilaisista salaateista, lorauta joukkoon oliiviöljyä ja balsamicoa ja rouhaise sekaan mustapippuria. Sekoita hyvin.
Laita salaattipohja laakeaan tarjoiluastiaan, asettele päälle kesäkurpitsat ja murustele niiden päälle fetajuusto.