Kesäkurpitsa-fetasalaatti

Kun etsin alkupalareseptejä isäni syntympäiväillalliselle, selailin suolaa ja hunajaa-blogin reseptipankkia.’

Tykästyin moneen reseptiin, mutta loppujen lopuksi tämä kesäkurpitsa-fetasalaatti vei voiton ja se päätyi juhlapöytään pastan kanssa.

img_6500_v2.jpg

Valitettavasti minulla ei enää ole parilapannua eikä sitä mandoliinia (hö!)  joten pilkoin kurpitsat ja paistoin tavallisella paistinpannulla. Täytyy tosiaan laittaa se parilapannu (ja mandoliini!) ostoslistalle.

Pinjansiemenet unohtuivat kauppaan mutta noudattelin muutoin alkuperäistä reseptiä, tykkäsin erityisesti raikkaasta kastikkeesta!

Kesäkurpitsa-fetasalaatti

200 g fetaa
1 iso kesäkurpitsa
erilaisia salaatteja (esim. rucolaa, viinisuolaheinää, pinaattia, vuonankaalia, keräsalaattia tms.)
öljyä

Kastikkeeksi oliiviöljyä, valkoista balsamicoa ja mustapippuria.

Suikaloi kesäkurpitsat mandoliinilla tai muutoin, sivelle niille öljyä molemmin puolin ja paista parilapannulla (tai grillissä, jos sellaisen omistat) nopeasti. Anna jäähtyä.

Sekoita salaattipohja erilaisista salaateista, lorauta joukkoon oliiviöljyä ja balsamicoa ja rouhaise sekaan mustapippuria. Sekoita hyvin.

Laita salaattipohja laakeaan tarjoiluastiaan, asettele päälle kesäkurpitsat ja murustele niiden päälle fetajuusto.

img_6501_v2.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. suolaajahunajaa
    28.8.2012, 18:15

    Kiva, että teilläkin tykättiin. Pienen kesäkurpitsan voi vedellä siivuiksi myös juustohöylällä. Silti pakko myöntää, että mandoliini on aika näppärä moneen juttuun, vaikka vielä vuosi sitten en olisi uskonut koskaan omistavani mandoliinia – en soitinta enkä leikkuria 😉

  2. Nams! Just mietin tänään kesäkurpitsaa ruokaan laittaessani, että mites sitä vois käyttää lisukkeen pääraaka-aineena. Täytyypä kokeillä tätä 🙂

    Täytyy muuten myöntää että söin työpaikkaruokalassa eilen aivan mielettömän hyvää raakaa kesäkurpitsaa. Sen jujuna oli yrtit ja vadelmalla maustettu balsamico.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *