Mausteinen syyskeitto
Lueskelin viime viikolla Maku-lehteä ja otin talteen salamikeiton reseptin. Jouduin apukokin papukammon takia hieman muokkaamaan reseptiä, mutta kiva keitto tuli muutoksista huolimatta.
Mausteinen salamikeitto
1 pkt tomaattimurskaa
1 sipuli
2 yksikyntistä valkosipulia silputtuna
2 porkkanaa
100g mausteista salamia pilkottuna
1 l lihalientä
oliiviöljyä
1 rkl sokeria
2 tl kuivattua oreganoa
ripaus chilijauhetta
suolaa, sitruunapippuria
tuoretta basilikaa silputtuna
muutama ruokalusikallinen parmesanjuustoa
n. 2 dl pastaa
Laita tomaattimurska maustumaan kiehautuksen jälkeen kattilaan miedolle lämmölle ja lisää mausteet. Kuullota sipuli, valkosipuli ja porkkana pannulla. Lisää tomaattikastikkeeseen. Lisää salamipalat ja anna hautua n. 20 minuuttia. Lisää pasta ja keitä vielä n. 6 minuuttia kunnes pasta on al dente. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ja ripaus parmesanjuustoa.
Tämä keitto oli todella kiva ja mausteinen lounaskeitto syyspäivänä, pasta imaisee kastikkeen itseensä joten seuraavan päivänä olikin tarjolla pastakastiketta 😉
Postaus MadCook-illallisesta tulossa viikonloppuna!
suolaajahunajaa: Totta, salami toimii kyllä kaikissa muodoissa. Tykästyin keittoversioon 🙂
Saputtelen täällä parhaillaan maratonpostausta MadCookista, pitää välillä pitää taukoa että jaksaa loppuun asti 🙂
Salami toimii kaikissa muodoissa ;-)Meillä yksi säännöllisen epäsäännöllisiä arjen vakkareita on juuri salamikeitto.
Jään odottamaan, mitä tykkäsit Mad Cook -kokemuksesta.