Mausteinen syyskeitto

img_7500.jpg

Lueskelin viime viikolla Maku-lehteä ja otin talteen salamikeiton reseptin. Jouduin apukokin papukammon takia hieman muokkaamaan reseptiä, mutta kiva keitto tuli muutoksista huolimatta. 

Mausteinen salamikeitto

1 pkt tomaattimurskaa

1 sipuli

2 yksikyntistä valkosipulia silputtuna

2 porkkanaa

100g mausteista salamia pilkottuna

1 l lihalientä

oliiviöljyä

1 rkl sokeria

2 tl kuivattua oreganoa

ripaus chilijauhetta

suolaa, sitruunapippuria

tuoretta basilikaa silputtuna

muutama ruokalusikallinen parmesanjuustoa

n. 2 dl pastaa

Laita tomaattimurska maustumaan kiehautuksen jälkeen kattilaan miedolle lämmölle ja lisää mausteet. Kuullota sipuli, valkosipuli ja porkkana pannulla. Lisää tomaattikastikkeeseen. Lisää salamipalat ja anna hautua n. 20 minuuttia. Lisää pasta ja keitä vielä n. 6 minuuttia kunnes pasta on al dente. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ja ripaus parmesanjuustoa.

Tämä keitto oli todella kiva ja mausteinen lounaskeitto syyspäivänä, pasta imaisee kastikkeen itseensä joten seuraavan päivänä olikin tarjolla pastakastiketta 😉

Postaus MadCook-illallisesta tulossa viikonloppuna!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
  1. suolaajahunajaa: Totta, salami toimii kyllä kaikissa muodoissa. Tykästyin keittoversioon 🙂

    Saputtelen täällä parhaillaan maratonpostausta MadCookista, pitää välillä pitää taukoa että jaksaa loppuun asti 🙂

     

  2. suolaajahunajaa
    10.11.2012, 13:29

    Salami toimii kaikissa muodoissa ;-)Meillä yksi säännöllisen epäsäännöllisiä arjen vakkareita on juuri salamikeitto.

    Jään odottamaan, mitä tykkäsit Mad Cook -kokemuksesta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *