Minttua ja suklaata
Kuten joku saattaa muistaa, ostin keväällä jäätelökoneen johon olen ollut kovin tyytyväinen. Sitä käytettiin hurjaa tahtia koko kevään ajan, mutta kesällä se lähinnä lepäsi kaapissa. Sitten pakastimen täyttivät poikaystävän Norjasta tuomat kalatuliaiset, äidin keräämät marjat ja sienet, joten en ole saanut koneen patruunoita mahtumaan pakastimeen.
Olisi muuten aika läjä ihania jäätelöreseptejä odottelemassa to cook-listalla! no, ensin pitää herkutella pakastin väljemmäksi.
Onneksi tähän jäätelöongelmaan löytyi ratkaisu. Suolaa ja hunajaa-blogin minttusuklaa semifreddo.
NAM.
Tästä tuli myös meidän perheen suosikki, tätä popsittiin erittäin hyvällä ruokahalulla kahtena päivänä peräkkäin. Ihanat maut!
Noudatin alkuperäistä reseptiä:
Minttu-suklaa semifreddo
2 kananmunaa
vajaa 1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
1/2 vaniljatanko (tai vaniljauutetta tai vaniljasokeria) itse käytin vaniljasokeria
3-4 oksaa tuoretta minttua
20 g tummaa suklaata
1. Hiero mintunlehdet sokerin kanssa (1 tl) morttelissa tasaiseksi tahnaksi (jos et omista morttelia, voit tehdä tahnan myös monitoimikoneella tai sitten vain pilkkoa mintunlehdet niin pieneksi silpuksi kuin veitsellä saat).
2. Raasta tumma suklaa.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa yhdessä kulhossa keltuaiset, sokeri ja vaniljatangon siemenet vaaleaksi vaahdoksi.
4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi
5. Ripauta vähän suolaa valkuaisten joukkoon ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi (valmis, kun vaahto ei tipu kulhosta, vaikka käännät sen ylösalaisin).
6. Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon minttu ja suklaa. Nostele joukkoon varovasti kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Ole helläkätinen, mitä paremmin saat vaahdot pysymään ilmavina, sitä parempi on semifreddosi.
7. Kaada tarjoiluastiaan ja pakasta vähintään neljäksi tunniksi. Laakeassa tarjoiluastiassa neljä tuntia saattaa riittääkin, mutta varsinkin korkeammassa semifreddo saatta jäädä turhan löysäksi neljässä tunnissa. Pyri pakastamaan sitä vähintään 6 tuntia, mutta oikein hyvin voit tehdä sen jo edellisenä päivänä.
Maistoimme jälkiruokaa ensimmäisen kerran 4 tunnin pakastamisen jälkeen ja koostumus oli oikein hyvä.
Vierailija: voi antaa köllötellä pakastimessa, kannattaa sekoittaa kunnolla valmistusvaiheessa niin tulee tasaista. Itse olin vähän arka sekoittamaan kun en halunnut että vaahtojen koostumus kärsii, joten vähän oli pohjalla epätasaisempaa tavaraa mutta hyvää silti 🙂
Oih, ihanalta näyttää! Tarviiko tätä käydä sekoittelemassa pakastumisen aikana, vai annetaanko olla möllöttää kylmässä ihan rauhassa koko aika?