Juustohulluus

Otsikko kuvaa mielestäni erinomaisesti tätä postausta. Aion esitellä teille juustoa kolmessa eri muodossa, mitäs siihen sanotte? 😉

Tämä postaus kuuluu 4 tähden illallinen-sarjaan, jossa esittelen viime lauantain illallisten reseptejä. Kannattaa pysyä kuulolla!

Illan amouse bouchena toimi kaksi erilaista juustoherkkua. Toisesta on kuva, toisesta ei. Pahoittelen, mutta oli pimeää, kiire ja en saanut yhtään järkevää kuvaa räpsäistyä. Nappaan siis lainakuvan Pinterestistä. Kun näin reseptin kuvan ensimmäisen kerran, tiesin että tuota herkkua on saatava! omassa versiossani oli hillona rommi-kirsikkahillo joka toi oman, kivan säväyksen ruokaan.

brie.jpg

Yksi suurimmista ongelmista tätä miettiessä oli, että mistä ihmeestä saa ostaa puisia jäätelötikkuja? töissä vinkattiin, että käypä ostamassa tikkujäätelöitä niin siellä kyllä autettaisiin 😉 päädyin lopulta ostamaan puisia kertakäyttölusikoita, joista katkoimme varret. 

Brietaskujen lisäksi tarjoilin hempeitä cheddarsydämiä keksin päällä sekä hilloa.

img_9417-001_0.jpg

Alkupalaksi meiltä toivottiin lämmintä vuohenjuustosalaattia. Ajattelin, että ”helppo nakki” kunnes tajusin että ihan tavallista versiota en voisi tarjota. Jotain pientä ekstraa pitäisi keksiä.

Salaattiin tuli vuohenjuustoa paneroituna ja naturellina. Salaattipohja koostui eri salaateista, tuoreesta pinaatista ja punakaalista. Lisänä paahdetut kurpitsansiemenet, itsetehdyt krutongit ja pisteenä ii:n päällä granaattiomenan siemenet tuomassa raikkautta

img_9428-001.jpg

Kastikkeena toimi oliiviöljy, sitruunamehu sekä paksu balsamico-kastike.

img_9432-001.jpg

Pari vinkkiä vuohenjuuston kanssa, jotka opin kantapään kautta lauantaina:

– älä paista paneroitua vuohenjuustoa pannulla pitkään, kaikki juusto karkaa muuten pannulle ja jäljelle jää pelkät paneroidut kuoret

-saat uunissa, pellillä parhaan lopputuloksen. Varo että juusto ilman kuorrutusta ei ole liian kauaa uunissa, muuten siitä tulee vuohenjuustokastiketta 😉

– vuohenjuuston paneroitiin tarvitset: kananmunia, maitoa, jauhoja ja korppujauhoja. Itse käytin maustettua korppujauhoa ensimmäistä kertaa.

Näin homma toimii:

Dippaa 2 cm pala vuohenjuustoa maitoon – jauhoon- kananmunaan – korppujauhoihin. Toista.

Krutongit tein myös itse ja tällä kertaa uunissa koska aika oli kortilla. Maustoin leipäpalat oliiviöljyllä, sitruunamehulla, tuoreella valkosipulimurskalla, suolalla, pippurilla sekä pienellä ripauksella chiliä. Annoin leipäpalojen paahtua pellillä kunnes ne olivat mukavan rapeita, laitoin lopuksi päälle grillivastuksen.

Seuraavassa postauksessa siirrytään meze lajitelmaan.. tulossa pitkä postaus herkullisilla resepteillä.

4_tahden_illalliset1.jpg

Psssst! blogi myös Facebookissa, jossa vilahtelee kuvia ruoasta kaikenlaisissa tilanteissa. Myös Instagram on bloggaajalla ahkerassa käytössä (Annemi83) ja sieltä löytyy yli 400 kuvaa!

koti ruoka-ja-juoma

Kokkausmaratoni

img_9411-001.jpg

4 tähden illallisten toinen kierros on käynnissä! oma vuoromme koitti viime lauantaina ja aikamoisen kokkausmaratonin päätteeksi nyt on helppo hymyillä.

img_9418-001.jpg

Tällä kierroksella emme saaneet itse päättää mitä ruokia kokkaisimme, vaan arv0imme henkilöt jotka päättäisivät eri illallisten alku-, pää-, tai jälkiruoan (kisassa mukana tänä vuonna 5 paria). 

img_9400-001.jpg

 

img_9407-001.jpg

img_9405-001.jpg

Meille osui tällä kertaa tälläinen menu:

Alkupala: lämmin vuohenjuustosalaatti

img_9430-001.jpg

Pääruoka: vähintään 9 lajin meze lajitelma

img_9438-001.jpg

Jälkiruoka: maailman paras vohveli

img_9459-001.jpg

Keittiömestarin / emännäntervehdyksenä tarjosimme voitaikinataskussa paistettua brietä rommi-kirsikkahillollla sekä Carr´s keksejä cheddarsydämillä.

img_9417-001.jpg

Palailen resepteihin tämän viikon aikana 🙂 

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma