Juustohulluus
Otsikko kuvaa mielestäni erinomaisesti tätä postausta. Aion esitellä teille juustoa kolmessa eri muodossa, mitäs siihen sanotte? 😉
Tämä postaus kuuluu 4 tähden illallinen-sarjaan, jossa esittelen viime lauantain illallisten reseptejä. Kannattaa pysyä kuulolla!
Illan amouse bouchena toimi kaksi erilaista juustoherkkua. Toisesta on kuva, toisesta ei. Pahoittelen, mutta oli pimeää, kiire ja en saanut yhtään järkevää kuvaa räpsäistyä. Nappaan siis lainakuvan Pinterestistä. Kun näin reseptin kuvan ensimmäisen kerran, tiesin että tuota herkkua on saatava! omassa versiossani oli hillona rommi-kirsikkahillo joka toi oman, kivan säväyksen ruokaan.
Yksi suurimmista ongelmista tätä miettiessä oli, että mistä ihmeestä saa ostaa puisia jäätelötikkuja? töissä vinkattiin, että käypä ostamassa tikkujäätelöitä niin siellä kyllä autettaisiin 😉 päädyin lopulta ostamaan puisia kertakäyttölusikoita, joista katkoimme varret.
Brietaskujen lisäksi tarjoilin hempeitä cheddarsydämiä keksin päällä sekä hilloa.
Alkupalaksi meiltä toivottiin lämmintä vuohenjuustosalaattia. Ajattelin, että ”helppo nakki” kunnes tajusin että ihan tavallista versiota en voisi tarjota. Jotain pientä ekstraa pitäisi keksiä.
Salaattiin tuli vuohenjuustoa paneroituna ja naturellina. Salaattipohja koostui eri salaateista, tuoreesta pinaatista ja punakaalista. Lisänä paahdetut kurpitsansiemenet, itsetehdyt krutongit ja pisteenä ii:n päällä granaattiomenan siemenet tuomassa raikkautta
Kastikkeena toimi oliiviöljy, sitruunamehu sekä paksu balsamico-kastike.
Pari vinkkiä vuohenjuuston kanssa, jotka opin kantapään kautta lauantaina:
– älä paista paneroitua vuohenjuustoa pannulla pitkään, kaikki juusto karkaa muuten pannulle ja jäljelle jää pelkät paneroidut kuoret
-saat uunissa, pellillä parhaan lopputuloksen. Varo että juusto ilman kuorrutusta ei ole liian kauaa uunissa, muuten siitä tulee vuohenjuustokastiketta 😉
– vuohenjuuston paneroitiin tarvitset: kananmunia, maitoa, jauhoja ja korppujauhoja. Itse käytin maustettua korppujauhoa ensimmäistä kertaa.
Näin homma toimii:
Dippaa 2 cm pala vuohenjuustoa maitoon – jauhoon- kananmunaan – korppujauhoihin. Toista.
Krutongit tein myös itse ja tällä kertaa uunissa koska aika oli kortilla. Maustoin leipäpalat oliiviöljyllä, sitruunamehulla, tuoreella valkosipulimurskalla, suolalla, pippurilla sekä pienellä ripauksella chiliä. Annoin leipäpalojen paahtua pellillä kunnes ne olivat mukavan rapeita, laitoin lopuksi päälle grillivastuksen.
Seuraavassa postauksessa siirrytään meze lajitelmaan.. tulossa pitkä postaus herkullisilla resepteillä.
Psssst! blogi myös Facebookissa, jossa vilahtelee kuvia ruoasta kaikenlaisissa tilanteissa. Myös Instagram on bloggaajalla ahkerassa käytössä (Annemi83) ja sieltä löytyy yli 400 kuvaa!