Paluu wok-pannun äärelle

Sain tällä viikolla ihanilta työkavereilta läksiäislahjaksi lahjakortin Chez Marius kokkipuotiin. Ruoka- ja vempainhullun unelmat kävivät toteen kertarysäyksellä! olen usein kulkenut puodin ohi, haaveillut että astuisin sisään mutta en ole uskaltanut.. en usko että itsehillintä (=lompakko) kestäisi!

Tänään kuitenkin lähdin heti aamupäivällä ostoksille, olin ensin tutkinut puodin verkkosivut muutamaan otteeseen ja olin suhteellisen varma mitä halusin ostaa.

Yksi ostoksistani, joka on puuttunut keittiöstäni jo vuosia, oli wok-pannu. Omistin 3 vuotta sitten wok-pannun josta jouduin sen huonon kunnon ja suuren koon vuoksi luopumaan muuton yhteydessä.  Olen siitä asti kaivannut kyseistä pannua, mutta en ole tilanpuutteen takia raaskinut sitä ostaa. Nyt kun meillä on (melko) uusi keittiö ja ihan kohtalaisesti (vielä jäljellä) tilaa, halusin ehdottomasti hankkia lahjakortilla wok-pannun.

img_7048.jpg

Innostuneena ostoksesta tein heti tänään herkullista wokkia. Ai että kun oli hyvää!

Wokit ovat ihanan yksinkertaista ja muunneltavaa sekä nopeaa ruokaa, mikä on arkena aina plussaa. Tällä kertaa pannuun päätyi:

naudanlihaa

kiinankaalia

herkkusieniä

vihreitä papuja

purjoa

kevätsipulia

tuoretta inkivääriä

tuoretta valkosipulia

täysvehnänuudeleita

soijaa

osterikastiketta

sitruunamehua

punaista chilitahnaa

Kuumensin ensin pannun kovalle lämmölle, heitin pannulle pilkotut kasvikset, soijan ja annoin paistua n 3 minuuttia. Lisäsin naudanlihan, osterikastikkeen, chilitahnan ja annoin paistua, välillä sekoittaen, n. 5 minuuttia. Laitoin nuudelit kiehumaan samalla kun liha kypsyi pannulla.

Maistoin kastiketta välissä, lisäsin hieman osterikastiketta, chilitahnaa ja tuoretta inkivääriä.

Kun nuudelit olivat valmiita, lisäsin ne pannulle ja paistoin noin minuutin yhdessä kasvisten ja lihojen kanssa.

Olisinpa muistanut ostaa tuoretta korianteria, se olisi kruunannut aterian!

img_7051.jpg

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Työ

Suklaahippukeksit

Vietin aiemmin tällä viikolla läksiäisiä työpaikallani ja olin luvannut leipoa läksiäiskahveille kakku(ja). Hetken pohtimisen jälkeen päädyin sittenkin leipomaan kahdenlaisia keksejä  ja luumukakun.

Suklaahippukeksien ohjeen löysin Chocochili-blogista.

img_7009.jpg

(Alkuperäinen resepti Isa Chandra Moskowitz & Terry Hope Romero: Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar)

1,25 dl fariinisokeria

0,5 dl sokeria

1,5 dl rypsiöljyä

0,5 dl mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa) itse jouduin käyttämään tavallista luomumaitoa koska mantelimaitoa ei ollut saatavilla

1 rkl perunajauhoja

2 tl vaniljasokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

 1 dl suklaahippuja tai -rouhetta itse käytin tumma-ja valkosuklaata, jotka paloittelin sormin taikinaan.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Yhdistä fariinisokeri, sokeri, rypsiöljy ja (manteli)maito. Vispaa seosta pari minuuttia, kunnes se muistuttaa pehmeää kinuskikastiketta.

Yhdistä perunajauho, vaniljasokeri, vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita kuivat aineet nesteisiin muutamassa erässä. Lopuksi taikina on parasta sekoittaa käsin.

Vaivaa suklaahiput/palat lopuksi taikinan joukkoon.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia palleroita. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä hiukan.

Paista keksejä 8-10 minuuttia (paistoaika riippuu uunin tehosta ja siitä, kuinka paksuiksi keksit jätät). Anna keksien jäähtyä ensin uunipellillä kymmenisen minuuttia ja siirrä ne sitten ritilän päälle ja anna jäähtyä läpikotaisin.

img_7007.jpg

Kyllä se on muuten vaikeaa antaa keksien jäähtyä rauhassa, malttamattomana olisin iskenyt heti kimppuun 😀

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Työ