Siskonmakkarasoppa

Siitä on muuten aikaa kun olen viimeksi syönyt siskonmakkarakeittoa! löysin kivan ja itselle uuden reseptin Eevan Kauhaa ja rakkautta-blogista.

img_6895_v2.jpg

(tein pikkiriikkisiä muutoksia alkuperäiseen reseptiin, alla minun versioni)

Siskonmakkarakeitto

1 suuri sipuli

1 purjo

2-3 valkosipulinkynttä

reilu loraus extra virgin-oliiviöljyä

3 keskikokoista perunaa

kourallinen bataattia kuutioituna

100 g lehtikaalia

1,5 l vettä

2 rkl tomaattipyrettä

pari-kolme oksaa tuoretta timjamia silputtuna

suolaa

mustapippuria

500 g raakaa siskonmakkaraa

Kuori ja kuutioi sipuli ja juurekset. Leikkaa purjo suikaleiksi (käytä vain valkoiset ja vaaleanvihreät osat) ja valkosipuli viipaleiksi. Revi lehtikaalin lehdet irti paksusta ruoteesta (yleensä palaset irtoavat luonnostaan sopivan kokoisina, mutta jos onnistut repimään tosi isoja palasia, revi ne vielä hieman pienemmiksi).

Kuumenna pannulla oliiviöljy ja lisää sipuli, purjo, valkosipuli ja juurekset. Kuullota 5-10 minuuttia, kunnes sipulit kuultavat läpi. Lisää sen jälkeen lehtikaali, vesi, tomaattipyree, timjami, suola ja mustapippuri. Kiehauta ja anna porista 20-30 minuuttia, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä syötäviksi (älä päästä liian pehmeiksi). Pursota siskonmakkarasta liemeen palleroita ja anna porista vielä 5 minuuttia.

*

Sen lisäksi että keiton liemestä tuli todella maukas, rakastuin palavasti lehtikaaliin.

Lehtikaali on ihana juttu keitossa! en ole vielä lehtikaalia päässyt aikaisemmin testaamaan (lehtikaalisipsit ovat työn alla), mutta olen lukenut siitä paljon ja vilkuillut sitä ujosti kaupan vihannesosastolla.

Lue täältä Eevan postaus lehtikaalista ja lähde heti sen jälkeen etsimään sitä lähimmästä kaupastasi!

Koti Ruoka ja juoma

Herkutteluperjantai

Resepti tulee viikon viiveellä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan 😉

Viime perjantaina oli tarvetta herkutteluun pitkän työviikon päätteeksi (tai no, tarve herkutteluun on aina).

Tiesin myös, että keittiömme tulisi olemaan käyttökiellossa täyspuutasojen käsittelyn takia lauantai- illasta sunnuntai-iltaan, joten halusin ehdottomasti herkutella perjantaina oikein kunnolla. Olipa muuten outoa kokata niin vähän, yleensä keittiössäoloaikani on viikonloppuisin kaksinkertainen. Ehkä on ihan hyvä viettää aikaa välillä muuallakin (esim. IKEAssa ja Bauhausissa)?

img_6835_v2.jpg

Itsetehtyä tzatzikia ja tuoretta leipää

img_6841_v2.jpg

Perunasipsejä

Voin myöntää että näistä ei pitänyt tulla sipsejä vaan ihan tavallisia rosmariiniperunoita, mutta muutaman mutkan kautta lopputulos oli tämä. Itse tykkäsin dipata sipsejä tzatzikiin ja maku perunoissa oli silti hyvä.

Lisäksi pöydästä löytyi paahdettuja punajuuria ja fetaa sekä raikas ja yksinkertainen vihreä salaatti.

img_6847_v2.jpg

Kävin perjantaina hakemassa Tukkutorin uudesta lihakaupasta, Teurastamon portista jossa lihaa myy lihakauppa Roslund ky,  karitsan karetta ja löysin paisto-ohjeet Siskot kokkaa-blogista. Lihakauppa myi karitsan valmiiksi marinoituna (ah, mikä marinadi!) joten säästyin siltä tällä kertaa.

En ollut ennen tehnyt karitsan karetta itse, omatoimisesti, joten tarkkailin kuin haukka että liha ei lipsahtaisi liian kypsäksi ja vahtaaminen palkittiin ruhtinaallisesti, liha oli erinomaista.

Aterian kruunasi ihana, edellisessä postauksessa esitelty, semifreddo.

52 Weeks of Deliciousness Facebookissa! käy kurkkaamassa ja tykkäämässä täältä.

Koti Ruoka ja juoma