Minttua ja suklaata

Kuten joku saattaa muistaa, ostin keväällä jäätelökoneen johon olen ollut kovin tyytyväinen. Sitä käytettiin hurjaa tahtia koko kevään ajan, mutta kesällä se lähinnä lepäsi kaapissa. Sitten pakastimen täyttivät poikaystävän Norjasta tuomat kalatuliaiset, äidin keräämät marjat ja sienet, joten en ole saanut koneen patruunoita mahtumaan pakastimeen.

Olisi muuten aika läjä ihania jäätelöreseptejä odottelemassa to cook-listalla! no, ensin pitää herkutella pakastin väljemmäksi.

Onneksi tähän jäätelöongelmaan löytyi ratkaisu. Suolaa ja hunajaa-blogin minttusuklaa semifreddo.

NAM.

img_6856_v2.jpg

Tästä tuli myös meidän perheen suosikki, tätä popsittiin erittäin hyvällä ruokahalulla kahtena päivänä peräkkäin. Ihanat maut!

Noudatin alkuperäistä reseptiä:

Minttu-suklaa semifreddo

2 kananmunaa
vajaa 1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
1/2 vaniljatanko (tai vaniljauutetta tai vaniljasokeria) itse käytin vaniljasokeria
3-4 oksaa tuoretta minttua
20 g tummaa suklaata

1. Hiero mintunlehdet sokerin kanssa (1 tl) morttelissa tasaiseksi tahnaksi (jos et omista morttelia, voit tehdä tahnan myös monitoimikoneella tai sitten vain pilkkoa mintunlehdet niin pieneksi silpuksi kuin veitsellä saat).

2. Raasta tumma suklaa.

3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa yhdessä kulhossa keltuaiset, sokeri ja vaniljatangon siemenet vaaleaksi vaahdoksi.

4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi

5. Ripauta vähän suolaa valkuaisten joukkoon ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi (valmis, kun vaahto ei tipu kulhosta, vaikka käännät sen ylösalaisin).

6. Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon minttu ja suklaa. Nostele joukkoon varovasti kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Ole helläkätinen, mitä paremmin saat vaahdot pysymään ilmavina, sitä parempi on semifreddosi.

7. Kaada tarjoiluastiaan ja pakasta vähintään neljäksi tunniksi. Laakeassa tarjoiluastiassa neljä tuntia saattaa riittääkin, mutta varsinkin korkeammassa semifreddo saatta jäädä turhan löysäksi neljässä tunnissa. Pyri pakastamaan sitä vähintään 6 tuntia, mutta oikein hyvin voit tehdä sen jo edellisenä päivänä.

Maistoimme jälkiruokaa ensimmäisen kerran 4 tunnin pakastamisen jälkeen ja koostumus oli oikein hyvä.

 

Koti Ruoka ja juoma

Villiä sikaa

Saimme jokunen viikko sitten villisikaa ystäväpariskunnalta ja odotin hetkeä, jolloin olisi aikaa tehdä ruokaa vähän pidemmällä kaavalla. Muutama viikko sitten viikonloppuna oli runsaasti aikaa kokkaamiselle (toisin kuin tänä viikonloppuna, voihan remontin viimeistely!), joten ryhdyin tuumasta toimeen ja hauduttelin uunissa meille lauantai-illan ateriaksi villiä sikaa.

img_6813_v2.jpg

Sain reseptin samalta ystävältä, jolta saimme kimpaleen lihaa. Resepti on ilmeisesti alkuperältään Jamie Oliverin tai ainakin muunnos siitä.

Villiä sikaa uunissa

tee sian kinkkuun ristikkoviiltoja ja hiero viiltoihin seuraavia mausteita:

rosmariini

sormisuola

(vahva) paprikajauhe

mustapippuri

valkosipuli

Ruskista liha pikaisesti pannulla ja laita oliiviöljyn kera valurautapannuun ilman kantta ja paista uunissa n. tunti 165 asteessa.

Sen jälkeen lisää pannuun vettä noin litra sekä 2 desiä kermaa ja hauduttele rauhassa. Itse annoin lihan olla uunissa n. 2,5 tuntia.

Tarjoilin lihan kukkakaali-perunamuussin kanssa jonka maustoin tuoreella timjamilla.

 Makuelämyksenä villisika oli aika uusi, mutta tykkäsin mausta ja liha oli ihanan pehmeää pitkän haudutuksen tuloksena. Vaikka takana olikin aika tuhti herkuttelulauantai, mahtui sikaa sopivasti masuun vielä myöhään lauantaina illalla.

*52 weeks of deliciousness on nyt myös Facebookissa, käy kurkkaamassa ja tykkäämässä täällä. *

Koti Ruoka ja juoma