Kanankoivet ihanalla kastikkeella

Otsikossa olisi hieman parantamisen varaa, mutta parempaan en tällä kertaa pystynyt 😉

Kanankoivista on myös vain yksi kuva, Instragramilla näpsäisty, mutta yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

img_20120817_201318_0.jpg

Tämä kastike syntyi hetken mielijohteista keittiössä.

Ihana kastike kanankoiville

soijaa

oliiviöljyä

sitruunamehua

valkoviinietikkaa

suolaa & pippuria

lisukkeeksi punasipulia ja fenkolia

Tarkkoja mittoja minulla ei ole antaa, laitoin kaikkea sopivasti ja maistelin kastiketta välillä, kana lepäsi siis kastikkeessa koko paistoajan (n. 50min, 225C).

Lisäsin kanojen kaveriksi sipulia ja fenkolia silputtuna, sipulit n. puoliksi leikattuina. Nämäkin menivät heti uuniin kanan kanssa.

Tätä kastiketta kelpasi kaadella kanankoipien päälle kun tarkistelin kanan kypsyyttä, sipulit ja fenkoli olivat maustuivat myös aivan ihanasti. Kanaa kannattaa tosiaan välillä ns. kastella liemellä jotta se ei kuivu.

Kanan kuori oli maustettu suolalla, pippurilla, Santa Marian Chicken & Steak maustesekoituksella.

Koti Ruoka ja juoma

Syntymäpäiväillallinen

.. tänään ei ollut vielä oma syntymäpäiväni, vaikka syksyllä olenkin syntynyt, vaan rakkaan isän, jolle pyöräytin syntymäpäivälahjaksi kolmen ruokalajin illallisen 🙂

Oli ihanaa.

photo_effects.jpeg

Katoin pöydän maanantai-illan juhlallisuuksia varten jo sunnuntaina. Se oli loistavaa ennakointia, koska innokas syntymäpäiväsankari saapui paikalle saksalaisella täsmällisyydellä 45minuuttia etuajassa 😉

photo_effects_4.jpeg

Alkupaloina tarjoilin värikkäitä bruschettoja

photo_effects_3.jpeg

Vuohenjuustoa, chilihilloa, pitkään kypsytettyä cheddaria, viikunahilloa, hanhenmaksapateeta ja marinoituja kalamata oliiveja.

photo_effects_2.jpeg

Kylmäsavukassleria, pepperonia ja savustettua hevosta.

Alkupalan ja pääruoan välissä nautitiin kuohuviiniä, vaihdettiin kuulumisia ja katseltiin lomakuvia.

photo_effects_5.jpeg

photo_effects_6.jpeg

Pääruokana oli kesäkurpitsa-fetasalaattia  ja

photo_effects_7.jpeg

Kantarelli-pekoni-kevätsipulipastaa

Aluksi mietin että tekisin pastan ilman pekonia, mutta se oli erinomainen lisä ruokaan. Ihanan suolaista!

Jälkiruoka aiheutti hieman päänvaivaa, mutta pyöräytin sunnuntai-iltana..

photo_effects_8.jpeg

..modernin version Apfelstruudelista eli omenastruudelista jonka seurana tarjoilin kanelilla maustettua mascarpone/turkkilainen jogurtti-sekoitusta.

Kiitos ihanalle syntymäpäiväsankarille hyvästä ruokahalusta sekä muille vieraille oikein hauskasta illasta!

ps. kuvat ovat vähän sekalaisen näköisiä, testaan puhelimeeni juuri ladattua uutta kuvankäsittelyohjelmaa 🙂

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe