Parmesan-tryffeliperunat
Ostin Italiasta vaaleaa tryffeliöljyä ja otin sen ensimmäisen kerran käyttöön viikko sitten perjantaina.
Parmesan-tryffeliöljyperunat olivat niin loistava idea, että onnittelin itseäni jälkeenpäin kun perunat oli nautittu. Nam!
Parmesan-tryffeliöljyperunat
keskikokoisia Rosamunda-perunoita halkaistuna neljään osaan
vaaleaa tryffeliöljyä
parmesanjuustoa raastettuna
Kuori ja halkaiset perunat n. neljään osaan (kunhan ovat suunnilleen samankokoisia paloja)
Sekoita niihin vaaleaa tryffeliöljyä ja loraus tavallista oliiviöljyä
Raasta sekaan parmesanjuustoa
Paista uunissa 200C:ssä keskitasolla n. 30-40min, perunoiden koon ja uunin tehokkuudesta riippuen.
Älä laita perunoita uunin alaosaan, koska silloin niissä menee pieni ikuisuus. Itse tein tämän virheen kun ladoin kanankoivet keskitasolle ja perunat alle, vaikka kiertoilma olikin päällä. Kanat kypsyivät, perunat hurjasti hitaammin.
Lisää vielä n. 5 minuuttia ennen perunoiden valmistumista raastettua parmesania.
Itse lorautin päälle vielä sitruunamehua, en pystynyt vastustamaan kiusausta!
Nuo perunat on aivan ihania, mä olen maustanut ranet tryffeliöljyllä ja parmesanilla ja kerran niin tehtyäni eipä ole ollut paluuta entiseen! Tryffeliöljyllä maustaa mukavasti myös perunamuussin.
Emilia: Juu, itselle moinen öljy on ollut vähän vieras tuote ennen mutta ystävän suosituksesta hankin pienen pullon itsellekin ja hyvää oli 🙂