Pestopasta
Onneksi minulla oli jo kauppakassissa kolme puskaa basilikaa ja kotona köntti parmesania kun luin tätä postausta kotimatkalla bussissa. Olin siis aikeissa tehdä pestopastaa ja nappasin Vatsasekaisin Kilinkolin-blogista inspiksen pestoreseptiin.
Tämä pasta on todellinen arjen sankari. Helppoa, hyvää ja ei tule omantunnontuskia syödessä. Ainakaan minulle 😉
Pestopasta fetalla ja paahdetuilla kirsikkatomaateilla
Täysjyväspaghettia
2-3 prk tuoretta basilikaa
1 yksikyntinen valkosipuli
n. 2 dl parmesania raastettuna
1 dl auringonkukansiemeniä
n. 2 dl oliiviöljyä
1/2 pkt hyvää fetajuustoa
reilu loraus tai kaksi sitruunamehua
suolaa
1 prk kirsikkatomaatteja
loraus balsamicoa, ripaus suolaa ja pippuria
Valmista ensi paahdetut kirsikkatomaatit.
Pese tomaatit ja laita ne pieneen uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria sekä loraus balsamicoa. Paahda uunissa kunnes ruoka on tarjoiluvalmista (n. 15-20 minuuttia), n. 200 asteessa.
Valmista pesto.
Lisää muut ainekset, paitsi parmesanjuusto korkeahkoon kulhoon, jossa voit surruttaa ainekset sauvasekoittimella helposti. Lisää lopuksi parmesanjuusto, maista ja tarkista peston koostumus.
Anna peston maustua jääkaapissa sillä aikaa kun pasta kiehuu.
Keitä pasta.
Kun pasta on valmista, ota tomaatit uunista sekoita pesto valutettuun pastaan ja murusta joukkoon hyvää fetajuustoa. Lisää joukkoon tomaatit ja tarjoile parmesanjuuston ja hyvän leivän kera.