Pestopasta

Onneksi minulla oli jo kauppakassissa kolme puskaa basilikaa ja kotona köntti parmesania kun luin tätä postausta kotimatkalla bussissa. Olin siis aikeissa tehdä pestopastaa ja nappasin Vatsasekaisin Kilinkolin-blogista inspiksen pestoreseptiin. 

img_8792.jpg

Tämä pasta on todellinen arjen sankari. Helppoa, hyvää ja ei tule omantunnontuskia syödessä. Ainakaan minulle 😉

Pestopasta fetalla ja paahdetuilla kirsikkatomaateilla

Täysjyväspaghettia

2-3 prk tuoretta basilikaa

1 yksikyntinen valkosipuli

n. 2 dl parmesania raastettuna

1 dl auringonkukansiemeniä

n. 2 dl oliiviöljyä

1/2 pkt hyvää fetajuustoa

reilu loraus tai kaksi sitruunamehua

suolaa

1 prk kirsikkatomaatteja

loraus balsamicoa, ripaus suolaa ja pippuria

Valmista ensi paahdetut kirsikkatomaatit.

Pese tomaatit ja laita ne pieneen uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria sekä loraus balsamicoa. Paahda uunissa kunnes ruoka on tarjoiluvalmista (n. 15-20 minuuttia), n. 200 asteessa. 

Valmista pesto. 

Lisää muut ainekset, paitsi parmesanjuusto korkeahkoon kulhoon, jossa voit surruttaa ainekset sauvasekoittimella helposti. Lisää lopuksi parmesanjuusto, maista ja tarkista peston koostumus. 

Anna peston maustua jääkaapissa sillä aikaa kun pasta kiehuu. 

Keitä pasta. 

Kun pasta on valmista, ota tomaatit uunista sekoita pesto valutettuun pastaan ja murusta joukkoon hyvää fetajuustoa. Lisää joukkoon tomaatit ja tarjoile parmesanjuuston ja hyvän leivän kera.

img_8796.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (6)
  1. MinnaM: ihmettelin itsekin miksi en tee tätä joka viikko 😀 välillä nämä klassikkoherkut unohtuvat ruokalistalta kun uudet herkut valtaavat keittiön.

    Kanelibasilika: tuttu tunne 🙂

    Perho: jee, kivaa! oliko hyvää? 🙂

    MonaP: totta, loistava yhdistelmä 🙂

    suolaajahunajaa: kotona tehdyllä pestolla ja kaupan pestolla on niin iso ero. Se on vähän sama juttu kuin esim. tortilloissa, kerran kun tekee itse ei enää halua ostaa kaupasta 🙂

  2. suolaajahunajaa
    18.1.2013, 18:31

    Oi, mikä herkku. Luulin, etten pidä pestosta, kunnes maistoin kotonatehtyä. Hieno resepti.

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *