Punaiset linssit
Kun tässä nyt pidetään blogia, jossa kokeillaan uusia reseptejä, on varmaan syytä myös kokeilla ruokia jotka (ainakaan ennen) eivät ole suurinta herkkuani.
En ole koskaan ollut suuri papujen tai linssien ystävä enkä tehnyt punaisista linsseistä mitään, joten otin haasteen vastaan ruokakaupassa ja ostin GoGreenin punaisia linssejä.
Reseptiä ei tarvinnut kaukaa hakea, se löytyi nimittäin linssipakkauksen kyljestä. Tein pieniä lisäyksiä ja lopputulos oli tämä:
2 dl linssejä
1 tl kuminaa
1tl chilihiutaleita
2 tl kurkumaa
2tl currya
ripaus suolaa
1-2 dl vettä
persiljaa koristeeksi
limemehua
”paistelin” pannulla öljyssä mausteet ja lisäsin linssit sekaan. Vettä päälle ja hautumaan n. 10-15 minuutiksi. Maustoin lopuksi vielä limemehulla ja koristelin annoksen persiljalla.
Huomasin linssejä syödessä, että ne olivat ihanan tulisia ja mausteisia, lime sopii niihin hyvin mutta kuminan jätän kyllä ensi kerralla vähemmälle / pois, sen maku oli liian voimakas.
En siis hylkää linssejä vaan ensi kerralla testaan niitä kuminattomalla reseptillä 😉
Tarjoilin linssit tonniakalapullien ja tumman riisin kanssa.
Olisiko teillä jotain hyviä linssireseptivinkkejä? 🙂
No sitä tavallistapa tietenkin 😀 kiitos vinkistä!
Linssit on hyviä, erityisesti mustat beluga-linssit, nam… Käyttämäsi reseptin muista mausteista päättelin, että reseptin kääntäjälle lienee taas sattunut se iänikuinen virhe; englannin cumin on suomeksi jeera eli juustokumina, joka on ihan eri mauste ja tosi herkullista linssien kanssa, kuten monien muidenkin intialaihenkisten ruokien. Jos käytit tässä tavallista kuminaa niin en ihmettele että tökkäsi…