Rocky Road (suurherkuttelijoiden jälkiruoka)

(yleisön pyynnöstä kakkuresepti tulikin jo tänään palstalle ;))

Mona Hella ja Houkutus-blogista tarjoili rocky road-suklaaherkkua vapun alla meille ja rakastuin tähän äärimmäisen suklaiseen herkkuun heti.

Olen etsinyt tilaisuutta tehdä sitä kotona ja kun isäni pyysi minua leipomaan veljeni syntymäpäivälounaalle kakun lahjaksi, tämä tuli ensimmäisenä mieleeni!

img_6704_v2_0.jpg

Noudatin Monan reseptiä, tässä se vielä kerran:

200 g Digestive-keksejä
75 g voita
400 g tummaa suklaata
3 dl kermaa
2 keltuaista
100 g vaahtokarkkeja
70 g kuorellisia manteleita (itse käytin pähkinäsekoitusta jossa oli manteleita, maapähkinöitä, cashew-pähkinöitä)

Hienonna keksit ja sekoita sulatettu voi keksimurun joukkoon. Painele seos leivinpaperilla peitetyn uunivuoan pohjalle. Paista 175-asteessa 15 minuuttia.

Sulata 300 g suklaasta varovasti vesihauteessa. Kuumenna 2,5 dl kermaa kattilassa kiehumispisteeseen. Vatkaa keltuaiset kevyesti vaahdoksi kulhossa ja lisää osa kuumasta kermasta koko ajan sekoittaen keltuaisvaahdon joukkoon. Kaada sitten loppu kermasta joukkoon. Yhdistä myös sulatettu suklaa seokseen ja sekoita tasaiseksi. Rouhi 50 g suklaata pieniksi paloiksi ja ripottele suklaa, puolitetut mantelit sekä pieneksi paloitellut vaahtokarkit keksipohjan päälle. Kaada päälle suklaa-kermaseos  ja laita kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Sulata noin 50 g suklaata puoleen desilitraan kermaa. Koristele jähmettynyt Rocky Road muutamilla pilkotuilla vaahtokarkeilla ja manteleilla ja valuta suklaa-kermaseosta ohuena naruna päälle. Anna jähmettyä vielä kylmässä ennen tarjoilua vähintään tunnin verran.

img_6703_v2.jpg

NAUTI (ja liho) 😀

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (9)
  1. Valentine: ole hyvä, makoisaa viikonloppua 🙂

  2. Oi, kiitos reseptistä!! Njammmmmm…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *