Rukiiset mustikka-ricottapannarit
Nämä ihanat pannukakut voittivat edellisviikonlopun amerikkalaiset versiot 10-0. Kiitos SoulKitchenille inspiraatiosta!
Rukiiset mustikka-ricottapannarit
Lähes terveysruokaa, kuten Annakin kirjoitti 😉
3 kananmunaa
250 g ricottajuustoa
2,5 dl maitoa
2,5 dl jauhoja (käytin 1,5 dl ruisjauhoja + 1 dl vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl tuoreita mustikoita
voita paistamiseen
Erottele huolellisesti keltuaiset ja valkuaiset erilleen.
Sekoita ricotta, maito ja keltuaiset keskenään.
Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varoen taikinan joukkoon (pakko sanoa että Kitchen Aid oli tässäkin isoksi avuksi, jälleen!)
Lisää lopuksi joukkoon mustikat.
Sulata nokare voita pannulla, nosta lusikalla 0,5 – 1 dl taikinaa pannulle ja paista molemmin puolin kullanruskeiksi.
Tarjoile esim. tuoreiden mustikoiden, vaahterasiirapin, banaanisiivujen tai kermavaahdon kanssa.
Hukutin omat pannarini vaahterasiirappiin. Mmmmm! suositteen, tällä lähtee päivä kuin päivä ihanasti käytiin :)