Rukiiset mustikka-ricottapannarit

img_8759.jpg

Nämä ihanat pannukakut voittivat edellisviikonlopun amerikkalaiset versiot 10-0. Kiitos SoulKitchenille inspiraatiosta!

Rukiiset mustikka-ricottapannarit

Lähes terveysruokaa, kuten Annakin kirjoitti 😉 

3 kananmunaa

250 g ricottajuustoa

2,5 dl maitoa

2,5 dl jauhoja (käytin 1,5 dl ruisjauhoja + 1 dl vehnäjauhoja)

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2 dl tuoreita mustikoita

voita paistamiseen

Erottele huolellisesti keltuaiset ja valkuaiset erilleen.

Sekoita ricotta, maito ja keltuaiset keskenään.

Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varoen taikinan joukkoon (pakko sanoa että Kitchen Aid oli tässäkin isoksi avuksi, jälleen!)

Lisää lopuksi joukkoon mustikat. 

Sulata nokare voita pannulla, nosta lusikalla 0,5 – 1 dl taikinaa pannulle ja paista molemmin puolin kullanruskeiksi.

Tarjoile esim. tuoreiden mustikoiden, vaahterasiirapin, banaanisiivujen tai kermavaahdon kanssa.

img_8775.jpg

Hukutin omat pannarini vaahterasiirappiin. Mmmmm! suositteen, tällä lähtee päivä kuin päivä ihanasti käytiin :)

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.