Rullaa ja dippaa!

img_7962.jpg

Keskiviikkona oli Top Chef-finaalin aika. Olin kutsunut kaksi TC-fania meille syömään ja tuumailin menua jo finaali-iltaa edeltävällä viikolla. 

Olen jo pitkään halunnut kokeilla riisipaperirullien tekoa ja otin härkää sarvista keskiviikkona. Olin aika epävarma näiden onnistumisen suhteen, joten hain varmuuden vuoksi valmiita kevätrullia läheisen aasialaisen ruokakaupan pakastimesta 😉

Lueskelin eri ohjeita ja sain myös hyviä vinkkejä työkavereilta riisipaperin käsittelyyn. Loppujen lopuksi, ja parin ensimmäisen paperin liian liottamisen jälkeen, tulos oli oikein onnistunut vaikka rullat eivät olleetkaan aivan saman kokoisia tai näköisiä.

Hauskinta oli tehdä erilaisia dippikastikkeita rullien kaveriksi. 

img_7967.jpg

Tässä näyttää olevan dippikastike pitkin kulhoa, olen ilmeisesti sekoittanut sitä aika antaumuksella!

img_7971.jpg

 

Rullat ja dipit

1 paketti riisipaperia

2 porkkanaa

1 punainen ja 1 keltainen paprika

nippu kevätsipulia

1 paketti kiinankaalia

1 ruukku tuoretta minttua, korianteria ja thaibasilikaa

kädenlämpöistä vettä laakealla lautasella tai kulhossa

Liota riisipaperia kädenlämpöisessä vedessä kunnes se muuttuu pehmeäksi, mutta ei löysäksi. Tätä kannattaa harjoitella pari kertaa, itse opin oikein liotusajan noin kolmannen riisipaperin kohdalla. Aiemmat olivat liian pitkään vedessä ja muuttuivat löllöiksi ja vaikeasti käsiteltäviksi. 

Aseta liotettu riisipaperi kuivalle alustalle ja asettele sinusta kauimmaiselle reunalle suikaloitua porkkalaa, kiinankaalia, paprikaa, silputtuja yrttejä ja kevätsipulia. 

Rullaa rullaa itseesi päin ja tee siitä mahdollisimman tiukka paketti rikkomatta paperia. Taita päädyt jos niihin jää ylimääräistä ja asettele rulla tarjoiluastiaan. 

Toista ainakin 10-20 kertaa. Voit vaihdella täytteitä mielesi mukaan, kurkku olisi varmasti ollut kiva lisä. Itse lisäsin osaan rullistani soijassa marinoituja katkarapuja, mutta omat suosikkini olivat kasvisversiot. 

Dipit

Rakastan dippikastikkeiden tekoa, joten innostuin tekemään kolme dippiä rullille. 

Dippi 1

1/4 dl riisiviinietikkaa

4 rkl hoisin-kastiketta

1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä

1/2 yksikyntinen valkosipuli raastettuna

1/2 tuore, punainen chili

Dippi 2

1/2 dl riisiviinietikkaa

pari isoa lorausta seesamiöljyä

raastettua valkosipulia maun mukaan

puolikas, pilkottu, punainen chili

pari kevätsipulin vartta

loraus kalakastiketta

loraus makeaa soijaa

Dippi 3

kokonaisen sitruunan mehu

n. 1 dl makeaa soijaa

1 rkl raastettua inkivääriä

1/2 punainen chili

1/3 dl riisiviinietikkaa

1/3 valkoviinietikkaa

Sekoita ainekset ja tarjoile rullien kanssa. 

Mitat ovat suunnilleen sinne päin, kannattaa maistella dippejä niitä tehdessä. Itse unohdin kirjoittaa mitat ylös ja toivon että en ole unohtanut mitään tärkeää ainesosaa dipeistä, joskus kokkaaminen on vaan niin vauhdikasta!

Rullien ja dippien kanssa tarjoilin niitä hätävara-kevätrullia, härkäpapuja voissa sekä mietoa kana-parsakaali-herkkusieniwokkia. 

Itse ihastuin rulliin, en ole sellaisia koskaan ennen syönyt ja tarjoan näitä mielelläni toistekin, nämä ovat eriomaista finger foodia ja kun sekoitat näiden kaveriksi hyvät dipit, sinulla on edessäsi terveellinen, rouskuva ja hauska illallinen. 

img_7974.jpg

img_7976.jpg

img_7973.jpg

Pssst! oletko jo osallistunut arvontaan? kilpailuaikaa jäljellä vielä vajaa 24 tuntia!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (5)
  1. SoulKitchen: oi, haaveilen aika aktiivisesti siitä että pääsisin Vietnamiin herkuttelemaan rullilla 🙂 

  2. Mun on pitänyt tehdä riisipaperirullia jo iäisyyden, paperitkin ovat odottaneet kaapissa rullaajaansa. Olen Vietnamissa syönyt niin tajuttoman hyviä tuorerullia että itku meinasi päästä, kunpa pääsisi edes lähelle sitä makumaailmaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *