Syntymäpäiväillallinen
.. tänään ei ollut vielä oma syntymäpäiväni, vaikka syksyllä olenkin syntynyt, vaan rakkaan isän, jolle pyöräytin syntymäpäivälahjaksi kolmen ruokalajin illallisen 🙂
Oli ihanaa.
Katoin pöydän maanantai-illan juhlallisuuksia varten jo sunnuntaina. Se oli loistavaa ennakointia, koska innokas syntymäpäiväsankari saapui paikalle saksalaisella täsmällisyydellä 45minuuttia etuajassa 😉
Alkupaloina tarjoilin värikkäitä bruschettoja
Vuohenjuustoa, chilihilloa, pitkään kypsytettyä cheddaria, viikunahilloa, hanhenmaksapateeta ja marinoituja kalamata oliiveja.
Kylmäsavukassleria, pepperonia ja savustettua hevosta.
Alkupalan ja pääruoan välissä nautitiin kuohuviiniä, vaihdettiin kuulumisia ja katseltiin lomakuvia.
Pääruokana oli kesäkurpitsa-fetasalaattia ja
Kantarelli-pekoni-kevätsipulipastaa
Aluksi mietin että tekisin pastan ilman pekonia, mutta se oli erinomainen lisä ruokaan. Ihanan suolaista!
Jälkiruoka aiheutti hieman päänvaivaa, mutta pyöräytin sunnuntai-iltana..
..modernin version Apfelstruudelista eli omenastruudelista jonka seurana tarjoilin kanelilla maustettua mascarpone/turkkilainen jogurtti-sekoitusta.
Kiitos ihanalle syntymäpäiväsankarille hyvästä ruokahalusta sekä muille vieraille oikein hauskasta illasta!
ps. kuvat ovat vähän sekalaisen näköisiä, testaan puhelimeeni juuri ladattua uutta kuvankäsittelyohjelmaa :)