Tomaattikeitto ja yllätysjälkiruoka
Löysin maailman parhaan tomaattikeiton reseptin Kauhaa ja rakkautta-blogista. Postauksen kuvat ja helppo resepti saivat minut innostumaan tomaattikeiton testaamisesta omassa keittiössä ensimmäistä kertaa.
Kannatti, eilen oli herkullinen lounas!
Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun
kuivattua sipulia ja raastettua parmesanjuustoa
Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi. Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika. Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä. Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Oli aivan ihana keitto! eräs ruokailija totesi että ”hyvää, maistuu niin terveelliseltä!”.
Jälkkäriksi taion jääkaapista ja leivontakaapista hauskan yllätysjälkiruoan!
Laitoin lasin pohjalle punaisia viinimarjoja, Digestive-keksimuruja, kermavaahtoa ja päälle raastoin suklaata. Nam!
Kannatti hieman kaivella kaapinpohjuksia jälkkäriin, tätä teen uudelleenkin 🙂
Magenta: Kivaa! käy kertomassa miltä maistui 🙂
Tomaattikeitto menee ehdottomasti kokeiluun, namskis 🙂