Tortano

Tänä vuonna kutsuin äitini meille syömään äitienpäivänä.

Menusta tuli vähän vahingossa italiaispainotteinen (joskin en ole ihan varma mistä jälkiruoka on kotoisin, ehkäpä Ranskasta?), mutta sehän on vain hyvä asia! voin virittäytyä kesälomatunnelmiin…

Alkupalaksi leivoin (!) tortanon joka on napolilainen täytetty hiivaleipä. Täytteeksi voi laittaa lähes mitä vaan, mihin ikinä mielikuvitus kantaa.

Äitienpäivän tortanossa oli täytteenä fetaa, cashew-pähkinöitä ja hunajaa.

img_4302.jpg

Löysin reseptin aika monen mutkan jälkeen Pullan paikka-blogista. Tein oman tortanoni pienenpienillä muutoksilla:

Tortano

Taikina

15 g tuorehiivaa

3 dl haaleaa vettä

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl hunajaa

0,75 rkl suolaa

2,5 dl luomu grahamvehnäjauhoja

4 dl luomuvehnäjauhoja

Täyte

2/3 paketti fetaa

1/2 pss cashew-pähkinöitä (murskaa ne ennen leivän täyttöä)

n. 2 rkl juoksevaa hunajaaPaistaminen: Uunin lämmitys 250 asteeseen, paistaminen 200 asteessa n. 35 minuuttia.

img_4305.jpg

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon oliiviöljy, hunaja ja suola. Sekoita joukkoon grahamvehnäjauhot ja sen jälkeen vähitellen vehnäjauhoja, kunnes taikina on sopivan kimmoisa.

Kohota taikinaa kulhossa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja painele taikina noin 1 cm paksuksi suorakaiteeksi. Huom! Älä kauli taikinaa!

Murustele fetajuusto ja hienonna cashew-pähkinät ja levitä ne taikinalevyn päälle. Valuta päälle hunajaa.

Voitele taikinan reunat vedelle ja käännä taikina rullaksi. Taivuta rulla vielä rinkiläksi ja painele päät yhteen.

Lämmitä uuni 250 asteeseen.

Anna leivän kohota uunipellillä leivinliinan alla vielä noin 30 minuuttia.

Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista leipää noin 25 minuuttia (meillä on nopea ja tehokas uuni!)

*
Leipä oli mainio alkupala, tarjoilin sen vihreän salaatin kanssa ja dippasimme leipää oliiviöljy/balsamico-sekoitukseen.

img_4307.jpg

Tätä teen varmasti uudelleen, sain taas hieman itseluottamusta leipomisessa ja ensi kerralla aion täyttää tortanon isolla kasalla oman takapihan yrttejä 🙂

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Kiitos sinulle reseptistä ja inspiraatiosta 🙂

  2. Lintsi/Pullan paikka
    15.5.2012, 18:07

    Kiva, että täälläkin ollaan eksytty blogiini. Kuulostaa kyllä erinomaiselta myös näiden muutosten jälkeen:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *