Uunisipulit

Lauantaina kokkasin taas hartaudella. Ruokana oli härän paahtopaistia, konjakkikastiketta, kerma-juustiperunoita ja lisukkeena uunisipuleita.

img_7756-001.jpg

 

Uunisipulit

Alkuperäinen resepti Kotilieden sivuilta.

7 sipulia

4 pekonisiivua

3 cm pala parmesanjuustoa raastettuna

n. 3 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna

pippuria

Keitä sipuleita muutama minuutti. Kuori sipulit ja leikkaa kanta pois, jotta ne pysyvät pystyssä uunivuoassa. Leikkaa sipuleiden päihin ristiviilto ja vedä sipulia hieman auki.

Omat nakkisormeni eivät kyenneet tähän, meni hermot ja vain kaksi sipulia sai ristiviillon ja vain yhden sisuksiin yritin tunkea täytettä. Loppujenlopuksi kaadoin kastikeainekset sipuleiden päälle ja valelin sipuleita kastikkeella. 

Paista pekoni rapeaksi ja lisää joukkoon loput kastikeainekset.

Kaada kastike sipuleiden päälle ja valele niitä kastikkeella.

Paista uunissa, voidellussa uunivuoassa, 200C n. 20 minuuttia. 

 

Olen aina tykännyt uunissa tehdyistä sipuleista ja tämä lisuke oli erityisesti mieleeni, eihän mikään voi olla pahaa jos sen valelee pekonin rasvalla ja parmesanjuustolla? 😉

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Näitä on pakko joskus kokeilla, herkullisen näköisiä!

  2. suolaajahunajaa
    19.11.2012, 17:55

    Hieno uusi ilme!  Ja makoisan näköiset uunisipulit.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *