Valkosipulileivät

Valkosipuli on yksi ehdottomasti raaka-aine jota ilman en voisi elää. Olen tehnyt vuosien varrella kaikenlaisia versioita valkosipulileivistä, viime perjantaina uunista tuli ulos tämä versio:

img_20120823_103539.jpg

Yksinkertaista, helppoa ja niin hyvää.

Valkosipulileivät

täysjyväpaahtoleipää (toimii varmasti myös ruisleivällä)

monta valkosipulinkynttä raastettuna

nippu persiljaa

vahvaa juustoraastetta

parmesanjuustoa raastettuna

oliiviöljyä

Kostuta paahtoleivänpalat oliiviöljyllä, raasta pinnalle valkosipulia ja ripottele persiljaa päälle. Lisää raastettu parmesanjuusto sekä mausteinen juustoraaste.

Paista uunin grillivastuksella 200C:ssä  n. 10min kunnes juusto on sulanut ja leivät ovat rapeita.

img_20120823_103737.jpg

Leikkaa leivät puoliksi, kolmion muotoisiksi.

img_20120823_103253.jpg

Nautiskele salaatin, viinin ja hyvän seuran kanssa joko lounaalla pääruokana tai illallisen alkupalana.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (7)
  1. Kiisa: ennen pohdin ihan samaa, mutta koska valkosipuli vaan on NIIN hyvää, en malta olla syömättä vaikka hajuhaittoja kanssaihmisille tulisikin 🙂

    Maijamm: heh, sanopa muuta!

  2. On se kyllä jännä, miten leivänkin maku kohoaa potenssiin kymmenen, kun sen leikkaa kolmion muotoiseksi! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *