Valkosipulileivät
Valkosipuli on yksi ehdottomasti raaka-aine jota ilman en voisi elää. Olen tehnyt vuosien varrella kaikenlaisia versioita valkosipulileivistä, viime perjantaina uunista tuli ulos tämä versio:
Yksinkertaista, helppoa ja niin hyvää.
Valkosipulileivät
täysjyväpaahtoleipää (toimii varmasti myös ruisleivällä)
monta valkosipulinkynttä raastettuna
nippu persiljaa
vahvaa juustoraastetta
parmesanjuustoa raastettuna
oliiviöljyä
Kostuta paahtoleivänpalat oliiviöljyllä, raasta pinnalle valkosipulia ja ripottele persiljaa päälle. Lisää raastettu parmesanjuusto sekä mausteinen juustoraaste.
Paista uunin grillivastuksella 200C:ssä n. 10min kunnes juusto on sulanut ja leivät ovat rapeita.
Leikkaa leivät puoliksi, kolmion muotoisiksi.
Nautiskele salaatin, viinin ja hyvän seuran kanssa joko lounaalla pääruokana tai illallisen alkupalana.
Kiisa: ennen pohdin ihan samaa, mutta koska valkosipuli vaan on NIIN hyvää, en malta olla syömättä vaikka hajuhaittoja kanssaihmisille tulisikin 🙂
Maijamm: heh, sanopa muuta!
On se kyllä jännä, miten leivänkin maku kohoaa potenssiin kymmenen, kun sen leikkaa kolmion muotoiseksi! 🙂