Valkosipulinen papupata
Tämä lämmittävä ja valkosipulintäytteinen papupata syntyi ruokaupassa, kun olin hyvin lähellä mulle-heti-ruokaa-nyt-raivareita ja apukokin ehdottoma kanaruoka ei tuntunut mielekkäältä idealta. Joskus vain on päiviä, jolloin kana ei maistu.
No, päätin tehdä kahta ruokaa. Apukokki sai kanansa ja minä sekoittelin pannulla ihanaa papupataa. Söin tätä hyvin tyytyväisenä kaksi päivää peräkkäin (olen yleensä todella huono syömään samaa ruokaa useampana päivänä, joten tämä oli kyllä jonkinlainen saavutus!).
Valkosipulinen papupata
kourallinen tuoretta pinaattia
2 kpl yksinkyntisiä valkosipuleita raastettuna
kuorittuja luomutomaatteja tölkissä
punaista chilitahnaa
1/2 punasipuli silputtuna
3-4 kukkurallista ruokalusikallista maissia
sitruunamehua, suolaa ja sitruunapippuria maun mukaan
ranskankermaa ja juustoraastetta tarjoiluun
Aloitin ruoanlaiton paistamalla tuoretta pinaattia ja punasipulia pannulla, kun neste oli haihtunut lisäsin pilkotut tomaatit pannulle sekä valkosipulin. Maustoin suolalla ja pippurilla.
Lisää loput aineket ja hauduttele niin pitkään kuin maltat. Lorauta lopuksi vielä sitruunamehua pannulle.
Laita ripaus juustoraastetta ja iso lusikallinen ranskankermaa annoksen päälle, sekoita ja nauti.
Tämä on ruoka valkosipulin tosiystäville, kokeilkaa!
Tarjoilin papupadan tumman riisin kanssa, ruoka on kyllä sen verran tuhtia että se kelpaisi ilman lisukkeitakin.