Yrtti-sitruunakana
Juhlien ja jälkiruokien jälkeen on kiva palata taas arkiruokien pariin. Himoitsin tällä viikolla kanapihvejä ja suurta fetasalaattia. Työpäivän päätteeksi listalle pääsi myös itsetehdyt tikkuperunat.
En löytänyt kuorimaveistä, joten tein halkaistuja uuniperunoita.
Vaikka ruoan valmistus kestääkin yhteensä n. 30-40 minuuttia, voit suurimman osan ajasta touhuta muuta kun ruoka kypsyy itsekseen pannulla ja uunissa. Multitasking, you know? 😉
Yrtti-sitruunakana
kanan rintafileit
sitruunamehua
korppujauhoja
yrttejä (rosmariinia, oreganoa)
suolaa ja pippuria
kananmuna
voita paistamiseen
Kanan kuorrutus:
Laita erillisiin kulhoihin sitruunamehu, kananmuna, korppujauhot yrtteineen, lisää korppujauhoihin myös suola ja pippuri. Aloita rintafileen dippaus sitruunamehusta, siirry kananmunaan ja lopuksi kierittele rinta yrtti-korppujauhoissa. Paista kauniin ruskeaksi molemmilta puolilta voissa. Kun kaunis väri on saavutettu, laske lämpöä ja anna kanojen haudua kannen alla kypsiksi, muista käännellä välillä!
Perunat kannattaa laittaa uuniin samaan aikaan tai vähän ennen kanoja. Halkaise Rosamunda-perunat, ripottele päälle merisuolaa ja loraus oliiviöljyä. Paista 250 asteisessa uunissa n. 30 min, uuniperunoiden koosta riippuen. Jos perunat alkavat tummua liikaaa, peitä ne foliolla.