Yrtti-sitruunakana

Juhlien ja jälkiruokien jälkeen on kiva palata taas arkiruokien pariin. Himoitsin tällä viikolla kanapihvejä ja suurta fetasalaattia. Työpäivän päätteeksi listalle pääsi myös itsetehdyt tikkuperunat. 

En löytänyt kuorimaveistä, joten tein halkaistuja uuniperunoita. 

img_8058.jpg

Vaikka ruoan valmistus kestääkin yhteensä n. 30-40 minuuttia, voit suurimman osan ajasta touhuta muuta kun ruoka kypsyy itsekseen pannulla ja uunissa. Multitasking, you know? 😉

Yrtti-sitruunakana

kanan rintafileit

sitruunamehua

korppujauhoja

yrttejä (rosmariinia, oreganoa)

suolaa ja pippuria

kananmuna

voita paistamiseen

Kanan kuorrutus: 

Laita erillisiin kulhoihin sitruunamehu, kananmuna, korppujauhot yrtteineen, lisää korppujauhoihin myös suola ja pippuri. Aloita rintafileen dippaus sitruunamehusta, siirry kananmunaan ja lopuksi kierittele rinta yrtti-korppujauhoissa. Paista kauniin ruskeaksi molemmilta puolilta voissa. Kun kaunis väri on saavutettu, laske lämpöä ja anna kanojen haudua kannen alla kypsiksi, muista käännellä välillä!

Perunat kannattaa laittaa uuniin samaan aikaan tai vähän ennen kanoja. Halkaise Rosamunda-perunat, ripottele päälle merisuolaa ja loraus oliiviöljyä. Paista 250 asteisessa uunissa n. 30 min, uuniperunoiden koosta riippuen. Jos perunat alkavat tummua liikaaa, peitä ne foliolla. 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
  1. Tuuli: kiitos! se olikin helppo ja yksinkertainen, mikä parasta saa touhuta keittiössä vapaasti ruoan kypsyessä 🙂

    Nanna: haha, olisi ollut kyllä hieman erikoinen sana! 😀

  2. Nanna-kaikkiäitinireseptit
    17.12.2012, 20:43

    luin ensin, että muhitaasking ja ajattelin, että siinäpä vasta verbi pannulla haudutukseen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *