Tee itse ekologisia alushousuja jämäkankaista

Olen yrittänyt etsiä nettikaupoista vastuullisesti tuotettuja alushousuja, mutta melko laihoin tuloksin. Yhtenä päivänä kuitenkin keksin, että miksi edes ostaisin alushousuja, kun voin tehdä niitä myös itse!

Hyödynnä jämäkankaat

Itse tehdyt alushousut ovat taatusti ekologisia ja zero waste -teeman mukaisia, sillä niihin ei tarvitse ostaa uusia materiaaleja. Minä käytin näihin vanhoja, käytöstä poistettuja t-paitoja, jotka lojuivat kaapin nurkassa odottamassa uusiokäyttöä. Lisäksi näitä voi tehdä trikookankaiden jämäpaloista, joita kertyy helposti ompellessa.

Alushousujen hintakaan ei päätä huimaa, sillä kankaisiin ei kulunut senttiäkään. Ainoastaan pitsinauhaan ja joustokanttinauhaan kului muutamia euroja, mutta ilman niitäkin pärjää, jos haluaa mennä täysin nollabudjetilla.

tee itse alushousut diy

DIY: ekologisia alushousuja

Valmiita kaavoja löytyy netistä, esimerkiksi tämä Make Bra:n hipsterkaava. Tein itse ensimmäiset tuolla kaavalla, mutta ne eivät istuneet minulle ollenkaan, joten päädyin käyttämään kaavana omia alushousujani. Tein omista alushousuistani ensimmäisen testiversion, jota vielä muokkailin sopivammaksi.

Sitten vain leikkelin vanhoista t-paidoista etu-, taka-, ja haaravahvikkeita niin paljoin kuin kankaasta irtosi, ja huristelin ompelukoneella menemään. Ompeluohjeena suosittelen käyttämään Strömsön helposti ymmärrettävää opastusvideota.

Vyötärölle voi ommella joustokanttinauhan, joustavan pitsinauhan tai ommella pelkän taitteen nurjalle. (Kuva alla.) Jalantiet ompelin saumurilla (tavallisen ompelukoneen siksakillakin pärjää, jos ei omista saumuria) ja tein käänteen nurjalle, jonka sitten ompelin kaksoisneulalla.

tee itse alushousut

Pientä puuhasteluahan nämä vaati, mutta lopputulokseen olen varsin tyytyväinen.

Enää minun ei tarvitse ostaa alushousujakaan, kun voin tehdä ne tästä lähtien itse, sillä jämäkankaita löytyy aina valmiiksi kaapeista. 😉

Tekemisen iloa,
Iisa

Lue myös:
Virkattu lompakko lempparivärissä
Helppo itse tehty kestohedelmäpussi
Virkatut kestovanulaput

INSTAGRAM // BLOGIT.FI // BLOGLOVIN

muoti vastuullisuus diy
Kommentit (8)
  1. Kiva idea. Ompelutaidottomille tiedoksi, että vastuullisia alusvaatteita saa ainakin Tam-Silkiltä. Se on kotimainen yritys, jonka tuotteet tehdään Kangasalalla ja hinnat ovat varsin kohtuulliset. 🙂

    1. Ooh kiitos vinkistä! Laitan tämän ehdottomasti muistiin myös itselle, kun seuraavan kerran tulee tarvetta alusvaatteille. Kiitos kun vinkkasit! 🙂

  2. Muistaakseni Strömsössäkin oli ohje alushousuihin. Itse en ole vielä ehtinyt asiassa ajatusta pidemmälle. Jarruna tässä on se, että kaapista löytyy jämäpaloja vain lasten vaatteiden trikoista. Ajatus koira- tai dinosauruskuvioisista kirkkaan värisistä alushousuista on saanut itsessäni aikaan lähinnä hihitystä.

    1. Joo niin oli, ja linkkasinkin tuonne Ylen sivuilla olevan Strömsön videon, josta saa helposti selvää, miten alkkarit ommellaan. 🙂 Hehe, noistahan tulis hauskat. 😀 Tai sitten tekee niistä lapsille, ja käyttää omiin jotain neutraalimpaa! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *