Intialainen linssimuhennos & Naanleipä

Tein tätä jo joskus pari kuukautta sitten. Ihanasti lämmittävä syysruoka, joka sopii toki aivan yhtä hyvin talvisiinkiin iltoihin.

photo_066.jpg

 

  • nokare voita
  • muutama valkosipulinkynsi
  • sipuli
  • kurkumaa
  • garam masalaa
  • chilijauhetta
  • juustokuminaa
  • 1 kg tomaattimurskaa
  • vajaa 200 g punaisia linssejä
  • puristus sitruunamehua
  • 1/2 l kasvislientä
  • 1 prk kookosmaitoa
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta korianteria

 

Kuullota sipulit voissa. Lisää mausteet ja puolen minuutin päästä tomaatit, linssit, sitruunamehu, kasvisleimi ja kookosmaito. Anna kiehahtaa. Alenna lämpöä ja anna porista puolisen tuntia, kunnes linssit ovat kypsiä. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile naanleivän kanssa.

Naanleipään löysin todella helpon reseptin. Lopputulos oli ihan kelvollinen 🙂

  • 250 g jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 30 g jogurttia
  • 125 ml haaleaa vettä

Sekoita ainekset kunnolla (vaivaa) ja anna taikinan levätä tunnin verran. Jaa taikina kuuteen osaan, jotka kaulitaan läpysköiksi. Voitele molemmat puolet voi(sula)lla ja paista pannulla kypsäksi.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Kiitos reseptistä, olen tehnyt tätä useamman kerran ja aina päätynyt samoihin havaintoihin:
    -onko kilo tomaattimurskaa hieman liikaa? Useat valmiit säilykkeet on n.400g.
    -onko linssien paino ilmoitettu kuivapainona? Itse teen kuivista ja laitan likoon ja puolikas paketti (a400g) on aika iso määrä turvottuaan

    1. Tervehdys Joona! Onpa hauska nähdä täällä trafiikkia ja kuulla että resepti on ollut käytössä 🙂
      – Olen itse varmaankin aikaan hulauttanut sekaan kilon purkin, joita ainakin täältä Saksasta päin saa. Ehkä silloin vähän enemmän kasvislientä / vähemmän linssejä (esim 150g)
      – Linssien paino on kuivapaino, joskin ilmeisen määreellinen (”vajaa”). En itse liota linssejä, vaan huuhtelen hyvin. Siellä ne pikkuhiljaa poristessaan turpoavat 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *