Intialainen linssimuhennos & Naanleipä
Tein tätä jo joskus pari kuukautta sitten. Ihanasti lämmittävä syysruoka, joka sopii toki aivan yhtä hyvin talvisiinkiin iltoihin.
- nokare voita
- muutama valkosipulinkynsi
- sipuli
- kurkumaa
- garam masalaa
- chilijauhetta
- juustokuminaa
- 1 kg tomaattimurskaa
- vajaa 200 g punaisia linssejä
- puristus sitruunamehua
- 1/2 l kasvislientä
- 1 prk kookosmaitoa
- suolaa ja pippuria
- tuoretta korianteria
Kuullota sipulit voissa. Lisää mausteet ja puolen minuutin päästä tomaatit, linssit, sitruunamehu, kasvisleimi ja kookosmaito. Anna kiehahtaa. Alenna lämpöä ja anna porista puolisen tuntia, kunnes linssit ovat kypsiä. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile naanleivän kanssa.
Naanleipään löysin todella helpon reseptin. Lopputulos oli ihan kelvollinen 🙂
- 250 g jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 30 g jogurttia
- 125 ml haaleaa vettä
Sekoita ainekset kunnolla (vaivaa) ja anna taikinan levätä tunnin verran. Jaa taikina kuuteen osaan, jotka kaulitaan läpysköiksi. Voitele molemmat puolet voi(sula)lla ja paista pannulla kypsäksi.