Liekitetty ananas

Tuore ananas on herkkua sellaisenaankin, mutta syystä tuntemattomasta päätin eräänä iltana valmistaa siitä erilaisen jälkkärin.

photo_010.jpg

Katsoin mallia tästä Hesarin ohjeesta. (Vanijatangon sijasta jouduin tosin tyytymään vaniljasokeriin eikä maustevarastosta löytynyt neilikkaa.)

Leikkasin ananakset paloiksi, pyörittelin sokeri-mausteseoksessa, paistoin voissa, liekitin vaalealla rommilla. Otin ananaspalat pois, lisäsin vettä ja keitin nesteen kasaan.

photo_001.jpg

photo_004.jpg

Parasta annoksessa olikin tuo syntynyt ananassiirappi. Nam! Toki itse ananaksetkin ihan maistuvia. Tosi makeita vaan. Siksi tarjoilussa kannattaisikin käyttää jotain mahdollisimman raikasta jääteöä – voisin kuvitella esim. jogurttijäätelön oleva parempi vaihtoehto raskaalle vaniljakermajäätelölle. Kookos sopii luonnollisesti myös loistavasti ananaksen ja rommin kaveriksi.

 

Koti Ruoka ja juoma

Linssikeitto

Syysiltojen iloksi keitin kattilallisen makoisaa linssikeittoa, kun siihen sopivasti löytyi ainekset kaapista.

photo_036_0.jpg

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili

Pilko ja kuullota öljyssä. Lisää:

  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • reilusti juustokuminaa eli jeeraa
  • tilkkanen vettä

Kiehauta ja lisää:

  • 1-2 porkkanaa pilkottuna
  • 2 dl vihreitä linssejä huuhdottuna
  • 8 dl vettä
  • kasvisliemijauhetta
  • kuivattua korianteria ja provcenen yrttisekoitusta

Keittele hiljalleen 30-40 minuuttia kunnes linssit ja porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta, tarkista maku ja lisää suolaa+pippuria.

Nauti maustamattoman jogurtin sekä jyväisen leivän kanssa, päällysteenään esim. feta-kurkkuturejuustoa, kinkkua, goudaa ja retiisin ituja!

Koti Ruoka ja juoma