Spagettimunakas ja pinaattimunakas

Terveppä teille! Täällä onkin hyvän tovin ollut aikalailla hiljaista. Syynä lienee lähiaikoinina agendassa ollut ruuassa säästäminen. On tullut suunniteltua syötävät aika hyvin, ettei kaupassa tule ostettua mitä sattuu, ja niinpä ollaankin kokkailtua tuttua, turvallista, helppoa ja halpaa!

Joskin voi sitä näilläkin eväillä syntyä jotain mielenkiintoista – esimerkiksi tämä spagettimunakas, jonka loihdin meille jääkaapin antimista iltapalaksi:

004 (2).JPG

  • vihreä chili
  • sellerinvarsi
  • pari porkkanaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • eiliseltä jäänyttä spagettia
  • 4 rkl maitoa
  • 4 munaa
  • mausteita: valkosipulijauhe, grillimauste, valkopippuri, aromisuola, oregano)
  • Emmental-juustoraastetta

Pilko chili pieneksi, siivuta sellerinvarsi ja leikkaa porkkana tikkumaisesti. Kuullota öljyssä ja rouhi päälle merisuolaa + mustapippuria. Lisää spagetti ja paistele hetki. Sekoita maito + munat + mausteet. Käännä levy ykköselle ja kaada munamaitoseos pannulle. Ripottele päälle juustoraaste ja laita kansi kiinni. Anna kypsyä.

007 (2).JPG

Yllättävän mainiota!

Loistavaksi viikonloppu-aamupalaksi sen sijaan sopii pinaattimunakas:

055.JPG

Samalla ohjeella, mutta pohjana sipulia ja vihreää chiliä ja spagetin tilalla pinaattia. Maustoin suolalla, valkopippurilla ja timjamilla.

059.JPG

 

Koti Ruoka ja juoma

Punajuuri-suklaakakku!

Vanhasta Trendistä bongasin tämän reseptin. Se on roikkunut mukanani jonkin aikaa. Vihdoin sain aikaiseksi testata. Ja onneksi! Sillä lopputulos oli oikein suunmukainen.

023.JPG

  • 200 g tuoretta punajuurta
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 150g voita
  • 200 g suklaata
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta.

Kuori punajuuret ja keitä pehmeiksi. Soseuta. Sulata suklaa (itse käytin totta kai tummaa suklaata). Yhdistä sulanut suklaa ja huoneenlämpöinen rasva voimakkaasti vatkaten sileäksi massaksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon suklaa-voiseos ja yhdisteyt kuivat aineet. Kääntele lopuksi joukkoon punajuurisose. Paista leivinpaperilla vuoratussa ja voidellussa kakkuvuoassa 20-30 min 170 °C uunissa. Varo paistamasta liikaa, kakku saa tutista hieman keskeltä.

Aika hyvää vanijajäätelön kanssa tarjoiltuna!

030.JPG

 

Koti Ruoka ja juoma