Meikin ABC: Helppo syksyinen päivämeikki

Tällä kertaa opetan teille yhden tavan tehdä supersimppeli syksyinen päivämeikki. Se, päätätkö tehdä tämän meikin päivämeikiksi vai juhlameikiksi riippuu aivan sinusta. Päivämeikiksi usein mielletään kevyemmät meikit ja juhlameikiksi tummemmat, intensiiviset meikit mutta meikin kantajan tyylistä riippuen näitä voi soveltaa parhaaksi katsomallaan tavalla.

Silmämeikissä on hyvä ottaa huomioon oman silmän muoto. Ovatko silmäsi pyöreät vai ovaalit, onko luomea selkeästi näkyvissä vai onko luomitilaa vähän? Onko sinulla raskaat luomet? Silmämeikin avulla pystyy korostamaan eri puolia silmän muodosta ja häivyttämään sellaisia ominaisuuksia, joista ei ehkä niin paljon pidä. Tämän postauksen meikki on helppo soveltaa jokaiselle silmänmuodolle.

Tarvitset luomiväripaletin, josta löytyy lämpimän ruskeita ja oranssisia luomivärejä sekä jokin kultaisen tai pronssisen sävyinen metalliluomiväri. Lisäksi tarvitset ripsivärin ja luomivärinpohjustajan. Luomivärin pohjustajalla taataan silmämeikin pysyvyys ja kesto, sekä luomivärien maksimaalinen näkyvyys luomella. Tahmeahkoon pohjaan saadaan tarttumaan luomivärit paremmin, kuin kuivaan tai jopa puuteriseen alustaan. Wet n wildin Photofocus primer on loistava n. 7€ primeri, jonka olen todennut yhdeksi markkinoiden tehokkaimmista (ja edullisimmista). Tämän silmämeikin tekemiseen et tarvitse kuin yhden tai kaksi luomivärisivellintä. Pehmeä blendaussivellin on takuuvarma väline kokemattomankin meikkaajan käteen. Sillä saa helposti häivyteltyjä ja pehmeitä meikkejä ilman laikkuja ja vahvoja linjoja. Oma suosikkini on We care Iconin Crease- sivellin, jota löytää Sokoksilta ja Emotioneista. Hieman tiiviimpi Luxien 213 Eye shading- sivellin sopii värien pakkaamiseen liikkuvalle luomelle.

Vaihe1: Pohjusta luomet Wet n wild Photofocus primerilla kevyesti sormin tuputtelemalla pieni määrä kauttaaltaan koko luomelle.

Vaihe2: Lisää vaaleaa, lähes ihonsävyistä luomiväriä häivytyssiveltimellä luomivaon yläpuolelle häivytyssävyksi.

Vaihe3: Levitä hieman edellistä sävyä tummempaa lämpimän ruskeaa sävyä kevyesti luomivakoon. Tämä sävy saa häivyttyä edellisen sävyn päälle, muttei yhtä korkealle kuin vaalein sävy. Muista nostaa sävyä tarpeeksi korkealle, jotta väriä näkyy luomilla myös katsoessasi suoraan eteenpäin. Tämä on hyvä vinkki erityisesti raskaille luomille. Vältä luomivärin nostamista kuitenkaan aivan kulmakarvoihin saakka, kulmien ja luomivärin väliin saa jäädä tyhjää.

Vaihe4: Lisää litteämmällä ja tiiviimmällä siveltimellä (Luxien 213) oranssia luomiväriä koko liikkuvalle luomelle. Häivytä tarvittaessa blendaussiveltimellä ensimmäisten sävyjen ja oranssin sävyn rajoja, jotta niistä tulee mahdollisimman pehmeät. Voit käyttää myös samaa blendaussivellintä oranssin sävyn lisäämiseen luomelle. Lisää oranssia luomiväriä kevyesti myös alaluomelle.

Vaihe5: Lisää kultaista tai pronssista metallisävyä sormin tuputellen keskelle luomea. Häivytä puhtaalla sormella tarvittaessa metallisävyn reunoja niin, ettei sävy kuitenkaan tule koko luomelle vain selkeästi kirkkain kohta jää keskelle luomea.

Vaihe6: Lisää vaaleaa shampanja- tai helmiäissävyä silmän sisänurkkaan ja kulmaluulle puhtaalla pienemmällä siveltimellä tai pikkurillin avulla.

Vaihe7: Taivuta ripset halutessasi ja lisää ripsiväriä (kuvassa Lily Lolon Big lash mascara)

Näin helppo syksyinen arkimeikkisi on valmis!

Koska meikkiin ei tule rajauksia, ei silmän muotoa tarvitse liikaa huomioida muuta kuin häivytysten tekemisessä. Luomivärit kannattaa sijoittaa luomelle kulmakarvan kärkeä kohti häivyttäen, jos kulmaluu tai luomi on raskas. Alaluomelle sijoitetut luomivärit kannattaa pitää myös kohoavassa linjassa, jottei silmän ulkonurkasta liian alas tippuva väri saa katsetta näyttämään väsyneeltä.

Ensikerralla keskitytään paremmin rajauksiin, jotka voisi halutessaan lisätä myös tähän meikkiin. Ensikertaan!

Lue myös muut Meikin ABC- postaukset:

Kulmien meikkaaminen

Kasvojen korostaminen ja varjostaminen

Kaunis, kestävä meikkipohja

kauneus meikki tutoriaalit
Kommentit (2)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *