Tasa-arvo ei toteudu itsestään eli kiitos Minna Canth

Tänään on Minna Canthin ja tasa-arvon päivä. Hurraa tasa-arvo, nostan sinulle maljan! Samalla pidän kuitenkin kirkkaana mielessä, etteivät naisten oikeudet ole toteutuneet sattumalta. Päinvastoin, niiden eteen on tehty rutkasti töitä. Ja töitä on tehtävä edelleen. Muun muassa seuraavista syistä:

 

 • Koska ohimoilta harmaantuva mies voi vanheta charmantisti, mutta nainen tarvitsee hiusvärin. Ja botoxia.
 • Koska nainen voi olla palomies, esimies, puhemies tai lakimies, mutta lentoemäntänä työskentelevää miestä kutsutaan stuertiksi.
 • Koska “heittää kuin tyttö” tai “itkee kuin tyttö” ovat solvauksia.
 • Koska hallitus leikkaa naisvaltaisilta aloilta ja lisää naisten ja miesten välistä palkkakuilua, eikä pidä sitä ongelmana.
 • Koska pojat “pääsevät poikuudestaan”, mutta tytöt “menettävät neitsyytensä”
 • Koska mies, jolla on paljon yhden illan juttuja, saa seksiä, mutta seksuaalisesti aktiivinen nainen jakaa tai antaa.
 • Koska jos googlaat “isä pärjää”, antaa google seuraavat vaihtoehdot:

isäpärjää.png

 • Koska jos googlaat “isyyden paineet”, kysyy hakukone: “Did you mean äitiyden paineet?”
 • Koska poliittinen nuorisojärjestö organisoi tänään, tasa-arvon päivänä, all male panelin aiheesta: Kuka päättää työstäsi? (Vastaus: valkoiset, keski-ikäiset miehet.)
 • Koska toinen poliittinen nuorisojärjestö organisoi vuonna 2016 kampanjan, joka kiisti sukupuolen moninaisuuden ja unohti, että kaikki ihmiset eivät ole ongelmattomasti naisia tai miehiä.
 • Koska transihmisten oikeuksia poljetaan edelleen.

 

Onnea tasa-arvo, onnea Minna Canth! Jatketaan hommia, ystävät!

kulttuuri suosittelen uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (7)
 1. Onpa sulla loistava blogi! Löysin sen vasta tänään, ja olen jo fani.

  Hehehe, hauskaa, että nostelin itsekin maljaa Minna Canthille tasa-arvon päivänä omassa blogissani! Varmasti oli muitakin samaa ehdottaneita – onpa meillä ollut hauskat virtuaaliset drinksuttelut hyvässä seurassa! 😀

  https://neitihoi.wordpress.com/2016/03/19/en-antanut-pienintakaan-aavistusta-siita-etta-minulla-oli-jotain-salattavaa-minna-canth/

  Jatketaan!

  Terkuin,
  Hannamari

 2. Ensimmäiseen kohtaan: miten niin muka nainen ei voisi harmaantua charmantisti? Ei kai kukaan naisia pakota värjäämään tukkaa, ihan oikeasti? Eikö se että naiset itse valitsevat hiustensa värjäämisen nimenomaan ylläpidä sitä ajatusta että niin ”täytyy” tehdä?

  Olen päättänyt olla värjäämättä sillä minusta värjäämätön tukka on kauniimpi kuin värjätty. Ei minulla ole mitään peiteltävää. Harmaat hiukset eivät ole häpeä joka on saatava piiloon.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *