Keskittyminen hyvinvointiin ja ilmassa liikkuviin epäpuhtauksiin

Kaupallinen yhteistyö: Uniqair

On tullut aika kertoa empiirisiä kokemuksiani UniqAir -ilmanpuhdistimesta, joka on ollut käytössämme alkuvuodesta alkaen. Aiemmat jutut pääset lukemaan täältä ja täältä.

Laitteesta on tullut jo kotini vakiokaluste ja olen tottunut nukkumaan sen hiljaisessa surinassa. Tiedän, että laite tekee meille hyvää, jonka takia siitä on tullut minulle tärkeä. Tämän koronajutun aikana kodinpuhtaus on korostunut, kaikenlaisen siivoaminen, puhtaana pitäminen ja hyvä hengitysilma on merkityksellisempää kuin pitkiin aikoihin. Ja vielä se korostuu, kun siitepölyt kulkeutuvat rytinällä tänne luoksemme.

Huomaan selkeimmän eron, kun puhdistin hurissut täysillä suljetussa huoneessa – raikastuneen puhtaan ilman huomaa parhaiten kun avaa oven ja astelee huoneeseen.

Olen ollut saamaton, enkä ole vielä hankkinut liesituuletinta, sillä mikään ei tunnu sopivalta. Siispä kokeilin miten Uniq puhdistaa ruonlaitosta aiheutuneen käryn. Paistoin runsaassa voissa lohta pannulla ja arvaten koko talo oli sen vallassa. Laitoin puhdistimen täysillä hurisemaan ja lähdin pihalle hommiin. Pihatöiden ajan laite teki tehtävänsä, eikä jäljellä ollut enää mielestäni kuin pieni ruoanlaiton tuoksu. Ilman laitetta koti on ollut ruoantuoksussa koko päivän.

Me emme ole vielä kärsineet lainkaan siitepölystä taikka katupölystä – toisaalta laite on ollut käytössä jatkuvasti, joten uskoisin tälläkin olevan paljon vaikutusta. Laite saa edelleen tehdä töitä kevään tästä edetessä – silloin Uniqista tullee meidän paras kaveri.

Suodattimen vaihdosta olen saanut kysymyksiä. Mikäli ilmanpuhdistin on jatkuvassa käytössä, niin suositeltava suodattimen (Aktiivihiili-HEPA – yhdistelmäsuodatin) vaihtoväli on 12 kuukautta. Kevyemmällä käytöllä vaihtoväliä voi pidentää, minulla ilmanpuhdistin on käytössä yleensä iltaisin, kun olemme eniten kotona. Esisuodattimen suositeltava vaihtoväli on 4–6 kuukautta, mutta esisuodattimen voi myös imuroida ja pestä, jolloin vaihtoväliä voi pidentää.

Koodilla hennauniq saat 100 euron alennuksen, kannattaa huomioida myös, että Uniqin Pro-laitteen voi tilata testiksi vaikka työpaikalle puhdistamaan ilmaa pienhiukkasista.

hyvinvointi sisustus
Kommentit (1)
  1. […] Lue koko Coco Sweet Dreams blogikirjoitus Keskittyminen hyvinvointiin ja ilmassa liikkuviin epäpuhtauksiin. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *