Huhtikuun parhaat jutut

Tuntuu, että aivan vastikään julkaisin postauksen maaliskuun parhaista jutuista, ja nyt onkin jo huhtikuun parhaiden asioiden vuoro! Vaikuttaa siltä, että alkuvuodesta aika matelee, mutta kun kevät pääsee kunnolla valloilleen, aika päättääkin alkaa juosta toden teolla. Täytyy siis tietoisesti koittaa muistaa pysähtyä nauttimaan näistä vuoden ihanimmista keleistä ja päivistä. Tässä tulevat minun huhtikuuni parhaat jutut.

– Paras tapahtuma: Kevätmessut

Kävimme mieheni kanssa heti huhtikuun alussa Messukeskuksessa järjestetyillä Kevätmessuilla, jotka olivat jälleen oikein kivat ja keväiset messut. Katselimme saunoja, kasveja, grillejä ja vaikka mitä muuta mukavaa ja meitä kiinnostavaa. Vierailimme myös toki mökkipitäjämme Loviisan kojulla ja höpöttelimme siellä hyvän tovin. Söimme myös lounaan paikan päällä, ja vietimmekin messuilla monta tuntia. Itse tapahtuman lisäksi kivaa olikin se, että tuli myös vietettyä samalla parisuhdeaikaa.

– Paras viikonloppu: Pääsiäisviikonloppu mökillä

Pääsiäisenä korkkasimme vihdoin mökkikauden! Ai että, sitä oli kyllä odotettu pitkään ja hartaasti. Edellisen kerran olimme yöpyneet mökillä viime vuoden elokuussa. Huhkimme puutarha- ja pihahommissa, grillasimme ensimmäistä kertaa tänä vuonna, poltimme tulia hellassa, poltimme kynttilöitä, luimme kirjoja, nukuimme päiväunia… Onneksi tällaista ajanvietettä on lähikuukausina tiedossa rutkasti lisää!

– Paras kulkuväline: Polkupyörä

Joku ehkä muistaakin, että polkupyöräni varastettiin viime syksynä ja kuin ihmeen kaupalla sain sen lopulta takaisinkin. Omalla jopollani en kuitenkaan ole vielä päässyt ajamaan, sillä siitä on kumi puhki (saattanee liittyä tavalla tai toisella varkaustapaukseen). No, onneksi meillä on myös taloudessa nyt yhteinen kaupunkipyöräkoodi, joten olen päässyt silti pyöräilemään! En ole aiemmin käyttänyt kaupunkipyöriä, mutta ne ovat kyllä varsin näppärä keksintö. Eivät tosin kuitenkaan peittoa näppäryydessä omaa pyörää, joten toivottavasti sekin saadaan pian kuntoon ja pääsen käyttämään sitä.

– Paras ajanviete : Puutarhanhoito

No tämä tulikin jo hieman mainittua tuossa ylempänä, mutta olipas kyllä kivaa päästä taas puutarhahommiin! Se on jotenkin niin näkyvää puuhaa, verrattuna vaikkapa siihen, kun usein tuntuu että omat työt ovat vain sellaista pipertelyä 😀 Sen sijaan, jos ja kun haravoit puolet pihamaasta niin näet kyllä kättesi jäljen ihan saman tien. Tai jos istutat siemeniä ja niistä kasvaa myöhemmin joka vuosi kukkia, niin se on kyllä todella konkreettista. Pihahommissa on myös jotain todella rentouttavaa; unohdat kaiken muun ja keskityt vain siihen, mitä olet tekemässä. Sormet mullassa, hiki otsallaan ollaan jotenkin aitojen asioiden äärellä.

– Paras iltalenkkikohde: Tähtitorninmäki

Uuden asuinalueen myötä olen löytänyt myös uusia iltalenkkikohteita joita koluta koiran kanssa, ja olen oikein ihastunut Tähtitorninmäkeen. Juuri nyt siellä kukkivat lukuisat eri kukat, linnut visertävät ja ruoho vihertää. Korkealta mäeltä on upea näkymä niin Tuomiokirkolle kuin Uspenskin katedraalillekin, ja voipa siellä ihastella myös Silja Linen laivoja, jotka odottavat lähtöä terminaalissa. Olenkin kuljeskellut siellä nyt lähes joka ilta Fridan kanssa, ja lauantaina menimme sinne yhdessä Fridan ja mieheni kanssa istuskelemaan, ja luinpas siellä myös kirjaa.

– Paras podcast: Auta Antti

Kirjoittelin talvella löytäneeni vihdoin podcastit. Olen kuunnellut tähän mennessä ainakin Nonsensea, Afterworkia, No Filteriä ja Papupataa. Suosikikseni on noussut Vienan ja Artun No Filter, joka on ihanan samaistuttava ja maanläheinen. Uusin löytöni on kuitenkin Antti Holman podcast Auta Antti, joka vei minut(kin) heti mukanaan. Mahtavan oivaltava, hauska ja koskettavakin podcast, joka pääsi kyllä yllättämään minut tosi positiivisesti. Jos siis et vielä ole sattunut tätä kuuntelemaan, niin suosittelen ehdottomasti. Podcast löytyy esimerkiksi Spotifysta.

Mitkä on olleet teidän huhtikuunne parhaita juttuja? Löytyykö mitään samoja asioita kuin minun listallani?  🙂

-Netta

puheenaiheet ajattelin-tanaan podcastit oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *