Kevään merkkejä mökillä

Kävimme  runsas viikko sitten mökillä. Siellä oli jo selvästi keväisempää kuin edellisellä käynnillä, vaikka lunta oli kyllä edelleen aika hurjasti. Aurinko paistoi ja vesi tippui räystäitä pitkin, pihamaallemme oli jo ehtinyt kertyä valtaisa vesilammikko. Ilmassa oli aivan selvästi kevään merkkejä, vaikkakin vielä vahvasti eletään nimenomaan alkukevättä.

Leikkasimme mökkipuutarhan omenapuut – se on kyllä myös itselleni varsinainen kevään merkki. Viime vuonna niitä tosin ei leikattu, joten nyt olikin taas jo korkea aika. Omenapuissamme oli viime kesänä jokin tauti, johon toivon myös leikkaamisen auttavan. Ja kyllähän nuo puut myös näyttävät todella paljon siistimmiltä ja paremmilta, kun ne on leikattu.

Meillä Helsingissä ei ole enää aikoihin ollut lunta, ja siksi tuntuu niin omituiselta, että vain alle tunnin ajomatkan päässä mökillä voi näyttää tältä. Pieni epätoivo meinasi kyllä iskeä – sulavatko nämä lumet tästä koskaan, ikinä, milloinkaan? Mutta sitten muistelin, että viime vuonna oli vielä huhtikuussakin paljon lunta, ja sitten toukokuun alussa elettiin ihan yhtäkkiä jo  täyttä kesää. Herättelen isosti toiveita, että tänä vuonna päästäisiin jo huhtikuun puolella mökkeilemään.

Meillä oli eväitä mukana ja keitimmekin mökin tuvassa kahvit. Mökissä oli aluksi kylmä, mutta kun laitoimme lämmittimen ja patterit päälle, niin melko nopeasti päästiin jo ihan siedettäviin lämpöasteisiin. Pohdimme samalla vähän mökin sisustusta. Ainakin uusi matto tarvittaisiin, ja ilmapatjan tilalle pitäisi vihdoin hankkia parempi peti. Mutta olisiko se kunnollinen joustinpatjasänky vai jonkinlainen sohvasänky (esimerkiksi Ikean Hemnes), that’s the question. Toin myös kotoa kaksi vanhaa helmitaulua seinälle kiinnitettäviksi, ne kun sopivat paremmin mökin tyyliin. Mitään sen isompaa ei mökin sisustusrintamalle  ei tänä kesänä kuulu, koska hommat saatiin niin hyvälle mallille jo viime kesänä.

Sen sijaan muita hommia on luvassa, mutta ne ovat vieläkin vähän kysymysmerkki. Sauna-asiassa ollaan nimittäin hiihdelty lupaviidakossa, sääntö-Suomi on taas antanut parastaan. Tästä asiasta ei vieläkään ole siis lyöty mitään päätöksiä lukkoon, vaan asiaa on soudettu ja huovattu suuntaan ja toiseen. Jälleen joudun siis toteamaan, että palataan asiaan.

Nyt ei kyllä yhtään enää malttaisi odottaa – mökkikausi, tule jo! Onneksi tämän viikon viikonloppuna ovat Kevätmessut, jonne olen saanut pääsyliput blogin kautta. Menemme sinne miehen kanssa yhdessä ihmettelemään kesämökki- ja puutarhajuttuja ja inspiroitumaan. Luulenpa, että tulen hankkimaan ainakin paljon siemeniä puutarhaan. Tykkäsin ainakin viime vuonna messuista tosi paljon ja olisin voinut fiilistellä siellä vaikka miten pitkään. Se vaara tosin on, että mökkikauden odotus kasvaa äärimmilleen. Mutta onneksi se sieltä ihan pian koittaakin. <3

-Netta / Instagram @nettafrancesca

Lue myös:

Terveisiä mökkipuutarhasta!

Rakennamme mökin vanhaan varastoon saunan

Suomen kesä on mökkeilijälle liian lyhyt

Harrastuksena mökkiremontti

koti piha-ja-puutarha remontointi
Kommentit (7)
 1. Sun postauksissa on ihana tunnelma! Tykkään myös teemoista joista kirjoitat, ne ei oo ihan ilmeisintä blogisisältöä, mikä on tosi piristävää 🙂 Toivottavasti mökkeilykausi pääsee alkamaan pian kunnolla!

  1. Kiitos aivan ihanasta kommentista Elina! <3 Et uskokaan, miten hyvälle tuulelle tulin tästä. Tosi kiva kuulla, että blogin teemat kiinnostavat. 🙂

   Täällä kyllä odotetaan mökkikautta jo ihan kuumeisesti! Blogiin siis ehdottomasti tulossa mökkijuttuja lisää. 🙂

 2. Minä ootan lumien sulamista, että pääsisin ihan kotipihalla hommiin. Mökillä ei onneksi tarvi tehdä juuri mitään.
  Meinasitteko tehdä jotain mökkinne ulkovuoraukselle ja vuorilaudoille vai onko se sauna nyt ykkösasia?

  1. Toivotaan, että sulavat mahdollisimman pian! 🙂

   Tuo julkisivu on ehdottomasti myös listalla, mutta mies haluaisi kuitenkin hoitaa sauna-asian ensin, koska se tietysti lisäisi viihtyisyyttä ja käytännöllisyyttä mökillä tosi paljon, kun tällä hetkellä meillä ei ole oikeastaan minkäänlaista pesumahdollisuutta. Mutta tosiaan vaikuttaa myös aika hankalalta ja tietysti myös kalliilta hommalta. Saa nähdä mihin päin asiassa nyt kallistutaan lopulta. Mutta ehdottomasti siis myös julkisivuremppa tulossa, saa vaan nähdä että missä vaiheessa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *