Tätä asuntoa tulee ikävä

Kun kaksi vuotta sitten aloimme etsiä vuokra-asuntoa, kävi meillä uskomaton tuuri: satuimme saamaan heti ensimmäisen asunnon, johon iskimme silmämme ja jota kävimme katsomassa. Rakastuimme tähän asuntoon välittömästi ja olemme viihtyneet täällä todella hyvin. Olo on erittäin haikea, kun nyt täytyy todeta, että tämän kuun lopussa on aika jättää tämä ihana koti taakse. Elämässä pitää kuitenkin aika ajoin uudistua ja mennä eteenpäin, ja koska emme halua enää asua vuokralla, on aika heittää hyvästit tälle kodille.

Tuntuu, että olen kuvannut tätä kotia lähinnä tietyistä samoista nurkista, joten halusin vielä ennen muuttoa ottaa kuvia tästä asunnosta ja laittaa niitä myös blogiin. Vuorossa on siis postaus kaupunkikodin sisustuksesta. Asunnossa on siis iso eteishalli, keittiö, olohuone, makuuhuone, työ-/pukeutumishuone sekä tilava kylpyhuone. Neliöitä on yhteensä 92.

fullsizeoutput_6e3.jpeg

Olohuone on ollut meille kodin sydän. Täällä olemme viettäneet ehdottomasti eniten aikaa. Olohuoneessa on ruokailuryhmä, jonka ääressä on vietetty iltaa ystävien kanssa, ja lisäksi täällä on tilava löhösohva, joka ei täysin miellytä silmääni mutta joka toisaalta on iso ja mukava, siinä mahtuu hyvin yövieraitakin nukkumaan. Olohuoneesta avautuvat myös pariovet makuuhuoneeseen.

fullsizeoutput_6e2.jpegfullsizeoutput_6e4.jpegfullsizeoutput_6e6.jpegfullsizeoutput_6f9.jpeg

Makuuhuonetta esittelinkin jo omassa postauksessaan. Jossain vaiheessa keksin siirtää sängyn tuohon ikkunan eteen ja se oli paras sisustusratkaisu aikoihin – huoneeseen tuli hurjasti lisää tilan tuntua ja jotenkin tuo sänky vain sopii tuohon kuin nenä päähän.

fullsizeoutput_6e7.jpegfullsizeoutput_6e8.jpeg

Keittiötä en ole koskaan pahemmin täällä blogissa esitellyt. Ehkäpä siksi, että jotenkin tuntui, ettei sen sisustus tullut koskaan ihan valmiiksi, vaan se jäi omaan makuuni aavistuksen kolkon tuntuiseksi. Pidin kyllä tosi paljon tästä vetimettömästä, kiiltäväovisesta Kvik-keittiöstä, mutta se myös ehkä teki tilasta omaan makuuni aavistuksen liian valkoisen ja kliinisen. Jotain väriä tai lämpöä olisi keittiöön vielä kaivattu, mutta en koskaan saanut aikaiseksi alkaa miettimään lähemmin, mitä se olisi. Johtunee osittain siitä, että emme koskaan viettäneet hirveästi aikaa tässä huoneessa, vaan usein ruokailemme olohuoneen puolella.

fullsizeoutput_6ea.jpegfullsizeoutput_6ec.jpegfullsizeoutput_6ee.jpeg

Toinen huone, joka on ollut aika vähäisellä käytöllä, on tämä työ-/pukeutumishuone. Vierashuoneeksikin sitä voisi kutsua, koska muutamat yövieraat ovat siellä majoittuneet. Huoneessa on säilytetty kaikki minun vaatteeni ja lisäksi siellä on työpöytä (blogin bannerikuvassa), mutta töitä siinä on tehty hyvin vähän (jostain syystä nekin on tehty olohuoneessa). Tämän huoneen sisustuksen kanssa on ehkä aavistuksen sama juttu kuin keittiön kanssa – olisi voinut vaatia vielä vähän viilaamista, mutta tällaiseksi se on syystä tai toisesta jäänyt.

fullsizeoutput_6f1.jpeg

Vaaterekkiin olen kyllä ollut erittäin tyytyväinen ja harmittaakin vähän, etten ole varma löytyykö sille paikkaa tulevasta kodistamme. Mikäli ei, pistän rekin kuitenkin säilöön tulevaisuutta varten, koska nyt muutamme väliaikaseen kotiin ja tulevaisuudessa sitten taas joskus vähän isompaan, jonne rekki toivottavasti mahtuu. Yksi blogin suosituimmista postauksista kautta aikojen on muuten postaus, jossa esittelen kyseisen vaaterekin.

fullsizeoutput_6f2.jpegfullsizeoutput_6f5.jpeg

Tämän asunnon erikoisuus on ollut poreamme, emme edes asuntoa katsomaan tullessa tienneet että täällä olisi sellainenkin. Se on kyllä ollut kovalla käytöllä ja sitä jään ehdottomasti kaipaamaan! Emmeköhän joskus tulevaisuudessa asu sellaisessa kodissa, jonne halutessaan voi kylpy- tai poreammeen hankkia, jos ikävä kasvaa liian suureksi. Ammeesta on ollut paljon iloa varsinkin kylminä talvi-iltoina, flunssassa tai silloin, kun on ollut rentoutuksen tarpeessa.

fullsizeoutput_6f7.jpegfullsizeoutput_6f8.jpegfullsizeoutput_6e9.jpeg

Tämä on kyllä ollut aivan ihana koti, ja toista samanlaista tuskin enää tulee. Mutta liikaa ei kannata jäädä haikailemaan, koska kuten sanotaan, niin yksi ovi kun sulkeutuu, niin toinen avautuu. Muutto mahdollistaa taas uusia kivoja juttuja ja mikä parasta – uusia sisustussuunnitelmia! Niitä onkin jo pää täynnä ja aion myös jakaa niitä täällä blogin puolella, samoin kuin remonttiasiaa, sillä tulemme myös jo ennen muuttoa remontoimaan uutta asuntoa. Luvassa tulee omaan juttua pienen kaupunkikodin sisustamisesta. Muutto meillä on tosiaan tämän kuun lopussa, joten voi olla, että ehdin vielä jakamaan jotain palasia tästäkin kodista.

Mukavaa viikonloppua!<3

-Netta

Lue myös:

Keittiöremontti BEFORE & AFTER

Pienen kaupunkikodin sisustus

Uusi (vanha) ruokapöytä tuli taloon

koti sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *