Koti kuvina

Mulle iski olo, etten ole kirjoitellut blogiin ihan hirveästi tästä meidän kaupunkikodin sisustuksesta. Tutkin vähän blogiarkistojani, ja tämän kodin sisustuksen saralta olen kirjoittanut muun muassa makuualkovin  rakentamisesta, laminaattilattian valkoiseksi maalaamisesta, sopivan seinähyllyn etsinnästä, kotimme kevätsisustuksesta ja ekologisesta sisustamisesta. Mutta en ole kuitenkaan antanut missään vaiheessa sellaista kokonaiskuvaa tämän kodin sisustusratkaisuista.

Nyt ajattelinkin ihan vain esitellä tämän kaupunkikotimme kuvina. Kotimme on siis 36 m2 kokoinen kerrostaloyksiö Helsingin kantakaupungissa. Asuntoa on remontoitu itse aika paljon – keittiön ja olohuoneen välinen seinä on purettu, asuntoon on rakennettu pariovellinen makuualkovi, laminaattilattia on maalattu valkoiseksi ja seiniä ja katto on maalattu. Putkiremontti täällä on myös tehty jokunen vuosi sitten, ja silloin samoihin aikoihin asunnon keittiöön hankittiin pyykinpesukone – minivessaan kun se ei mahdu, joten aiemmin täällä ei ollut sellaista lainkaan.

Tämän pienen kaupunkikodin sisustus koostuu lähinnä vanhoista vintagehuonekaluista, muutamista design-klassikoista ja sieltä täältä haalituista ja elämän varrelta mukaan tarttuneista huonekaluista ja tavaroista. En sisusta minkään trendien mukaan, vaan oman fiiliksen ohjaamana ja niin, että sisustusvalinnat kestäisivät aikaa eikä niihin kyllästyisi helposti. Sisustuksen värimaailma on vaalea, koska se luo tilan tuntua yksiöön.

Yllä: Tämä Ikean Ektorp-sohva on kulkenut mukanani ihan ensimmäisestä omasta kodistani saakka, eli jo 9 vuotta. Sohva on kyllä jo parhaat päivänsä nähnyt, ja seuraavaan kotiin haaveilenkin hankkivani uuden sohvan – joka toivottavasti kestää taas ihan vähintään seuraavat 10 vuotta. Viime syksynä hankin tähän sohvaan Ellokselta sellaisen lakanamaisen sohvanpäällisen, mutta se oli mielestäni epäkäytännöllinen ja hankala – valui koko ajan. Siksi nyt mennään vaan ilman päällistä. Sohvan edessä olevan rahin ostin viime syksynä Facebook-kirpparilta, ja se kätkee sisäänsä yllättävän paljon tavaraa.

Yllä: Kirjoittelin jossain vaiheessa blogissa siitä, että voisin ehkä luopua ikkunaverhoista. Ja tänä syksynä vihdoin otinkin ne pois, mikä mielestäni avartaa näkymää ja päästää myös enemmän valoa sisään tähän melko pimeään kotiimme – ja tuo kivasti vaihtelua sisustukseen.Verhotankoa en kuitenkaan voinut ottaa pois, joten kiersin siihen valonauhaa, mikä mielestäni toimii hyvin. Karttapallo on mieheni lapsuudenkodin peruja, Hayn puisen käden olemme ostaneet tuliaisena Tukholman-matkalta.

IMG_8092.jpgYllä: Etsin todella pitkään tuohon seinälle sopivaa kirjahyllyä. En halunnut ihan pientä (koska kirjoja piti mahtua), mutta mikään jättimäinenkään ei tuohon seinälle mahtunut. Hyllyn löytäminen osoittautui todella haastavaksi, ja lopulta päädyin hankkimaan Vepsäläiseltä tuon String Systemsin hyllyn, johon ostettiin osina sekä nuo pidikkeet että itse hyllylevyt. Tämä koko on kyllä osoittautunut todella passeliksi juuri tuohon seinälle! Hyllyllä olevan Design House Stockholmin Block-valon olen ostanut miehelle joululahjaksi.

Yllä: Tv-tasomme oli huippuhyvä löytö. Olin jo aiemmin ihastellut Facebook-kirppareilla tuon näköisiä senkkejä, mutta niiden hinnat olivat pyörineet noin kahdensadan euron hujakoilla. Asuessamme Etu-Töölössä kuljimme kerran Kansallismuseon takapihan kautta, kun siellä sattui olemaan retro- ja vintagekirppis. Myyjät olivat juuri lähtemässä kotiin, ja mies sai tingittyä tämän senkin hinnaksi 80 euroa. Kannoimme sen jalkapatikalla kotiin siltä seisomalta. Genelecin kaiuttimet on myös ostettu käytettyinä ja ne ovat osoittautuneet todella hyviksi käytössä. Puisessa laatikossa säilytetään lehtiä ja sen olen saanut äidiltäni.

IMG_8100.jpgYllä: Klaffilipasto kotitui meille miehen vanhemmilta. Se on alunperin miehen isovanhempien. Lipaston alkuperäinen väri on koivu, mutta halusin sen valkoiseksi. Tämä toimii meidän pienessä kodissamme kirjoituspöytänä ja kätkee sisäänsä muun muassa toimistotarvikkeita ja maksettavien laskujen mapit. Lipaston päällä olevan peilin sain ilmaiseksi Facebook-kirpputorilta ja pienen öljylampun puolestaan ostin viime jouluna miehelle lahjaksi. Vaaterekki ostettiin edelliseen kotiin ja pohdin, onko sille ollenkaan tilaa täällä yksiössä, mutta hyvin se tänne solahti. Se tuo vähän lisää säilytystilaa vaatteilleni ja kätkee allensa laatikot, joissa on muun muassa kosmetiikkaani, meidän minivessassa kun ei mahdu säilyttämään oikeastaan mitään.

Yllä: Rakensimme ennen asuntoon muuttoa tänne pariovellisen makuualkovin (ja toki myös nuo kaksi alkovin seinää). Se on toiminut meidän käytössämme erinomaisesti ja käytännössä tehnyt tästä yksiöstä ”kaksion”. Ovissa on rullaverhot, jotka voi kätevästi vetää alas. Yöpöytänä meillä on Kartellin Componibili, jossa on myös kivasti säilytystilaa pientavaralle. Toinen pienen asunnon säilytysratkaisu on se, että vaihdoimme sänkyyn korkeammat jalat, jolloin saimme sängyn alle kolmea isoa sängynaluslaatikkoa, jotka kätkevät sisäänsä muun muassa kaikki pyyhkeemme, lakanamme, vieraspeiton ja -täkin sekä viltin.

IMG_8115.jpgYllä: Sängyn yläpuolella olevat taulut tilasimme netistä edellisen asuntomme olohuoneeseen. Ne ovat vanhoja valokuvia Helsingistä. Rakastan erityisesti tuota Havis Amandan kuvaa! Päiväpeitto on Gantin, viltti Hemtexin ja yölamppu puolestaan on mieheni äidinäidin perintöä.

Yllä: Säilytän osan koruistani kaapissa ja osan esillä kuvan lipaston päällä olevassa korutelineessä ja -laatikossa. Lipaston mies on ostanut joskus vuosia sitten huutokaupasta. Lipaston päällä oleva peili puolestaan on peräisin ravintola Kappelista, josta sain sen ollessani siellä töissä, kun paikka meni remonttiin ja suurin osa irtaimistosta laitettiin vaihtoon.

IMG_8126.jpgYllä: Keittiön ja olohuoneen väliltä on tosiaan purettu seinä ja ne on yhdistetty samaksi tilaksi. Keittiö on noin kahdensan vuotta vanha Puustelli-keittiö, joka on kyllä ihan kiva, muttei aivan omaan makuuni. Maalasimme juuri tuon takaseinän valkoiseksi, ja se tuo kyllä paljon raikkautta. Koska keittiö on melko kompakti, säilytän osan lasitavarasta yläkaappien päällä. Pöytämme on pienin, jonka satuimme löytämään, halkaisija on muistaakseni 90 cm. Tuoleista oikeanpuoleinen on ostettu Facebook-kirpputorilta ja fun fact, olen bongannut samanlaisen Salkkareiden Monican eteisestä (:D). Oikeanpuoleinen tuoli on tuotu autolla Tukholman Södermalmilta ja se on myyjän mukaan 100 vuotta vanha, peräisin jonkun käsityöläisen pajalta ja siksi maalitahroissa. Emme ole tohtineet puhdistaa sitä – ajan kerrostumat saavat näkyä. Artekin jakkaran ostin viime kesänä lahjarahoilla, jotka sain kun valmistin maisteriksi. Keittiön kattokruunu on ehkä paras Facebook-kirpputorilöytöni – 50 euroa on mitättömän vähän tuollaisesta kaunokaisesta.

IMG_8133.jpgYllä: Muistatteko, kun kävin huutokaupassa? Lupasin kommenttiboksissa, että esittelen huutokauppalöytöjä käytössä. No tässä olisi yksi – ihana kristallimaljakko on ollut kukkamaljakkona kotona.

IMG_8143.jpgYllä: Adelen juliste on ostettu Adelen konsertista Tukholmasta. Siinä lukee keikkapaikan nimi ja päivämäärä. Julisteet on numeroitu ja meidän on 56/200. Ikean metallisankoista toiseen kerätään keräyspulloja ja toinen toimii pyykkikorina.

Yllä: Eteisemme on pieni ja kompakti. Tuoli ja pöytä on ostettu Facebook-kirpputoreilta. Taulun kehykset on myös saatu aikoinaan ravintola Kappelista.  Pöydällä oleva lasitavara on enimmäkseen rihkamaa, ei mitään aitoa kristallia lainkaan. Esimerkiksi tuo vasemmalla näkyvä iso ”karkkipurkki” on Tigeristä kolmella eurolla ostettu. Eiffeltornin muotoisen hajuvesipullon olen saanut lapsena mummoltani ja se on aarteeni, koska se on yksi harvoista häneltä saamistani esineistä. Punavuori-kassi on ostettu läheisen ala-asteen koulun oppilailta – keräsivät rahaa luokkaretkeen. Kullanväriset seinäkoukut toin tuliaisena Tampereelta. Pienet korit ja kehyksissä oleva printti ovat Therese Sennerholtin käsialaa.

IMG_8147.jpgYllä: Eteisen kattokruunu on ollut lapsuudenkodissani. Sain sen useita vuosia sitten isältäni omakseni. Se oli ensimmäinen kattokruununi – lapsena ja nuorena vielä vannoin, että mulle ei tule antiikkia vaan Ikeaa, koska mielestäni lapsuudenkotini näytti liikaa ”museolta” antiikin takia. No, kuinkas sitten kävikään.. Eteiseen ostimme säilytysratkaisuna Ikeasta kätevän peilikaapin, jonka korkeuden ja leveyden sekä sisukset sai valite itse. Se kätkee sisäänsä yllättävän paljon takkeja ja tavaraa, joka olikin tärkein kriteeri tässä kompaktissa kodissa.

Sellainen on meidän pienen kerrostalokotimme skandinaavinen sisustus. Mitäs tykkäsitte? 🙂 Jos jonkin tavaran alkuperä tai muu juttu jäi mietityttämään, niin huikkaa kommenttiboksissa! <3

-Netta / Instagram @nettafrancesca

Lue myös:

Vaaterekki tuli taloon

Uusi antiikkinen ruokapöytä

Keittiöremontti BEFORE & AFTER

Kun yksiöstä remontoitiin kaksio

suhteet oma-elama sisustus
Kommentit (12)
 1. Apua. Nyt en ehkä kestä – miten ihana, KOTOISA, koti! En ole aikaisemmista kuvista tajunnut, kuinka ihana koti teillä on! Ihan mun näköinen sisustustyyli, jos suoraan sanon. Sopivasti uutta ja vanhaa, sopivasti tavaroita esillä, sopivasti kaikkea. Niin kaunis, ja sanoinko jo, että kotoisa?! Ihana. Sain inspiraatiota heti 😀 Hei, mullakin on etsinnässä pyöreä ruokapöytä, mistä tuo teidän on? Aah miten ihana koti. <3

  1. Voi että, kiitos aivan ihanasta kommentista Vilhelmiina! <3 Piristit taas niin paljon mun päivää! Rupesin miettimään, että oon sen verran vähän kuitenkin laittanut kuvia kotoa, että niistä ei ehkä saa hyvää kokonaiskuvaa. Kannatti tehdä tää postaus, jos nyt sai! 🙂 Ja ihan mahtavaa, jos sait inspiraatiota! Musta parasta meidän kodissa on se, että kaikki tavarat on kertyneet pikku hiljaa ja niillä on jokaisella oma tarina, ja niistä tulee muistoja mieleen. 🙂 Sellaista ei voi ostaa kaupasta. Varmastikaan tää ei oo minkään trendien mukainen ja joku ammattisisustaja näkisi täällä paljon ”virheitä”, mutta me viihdytään (tosin neliöitä saisi olla vähän lisää).

   Pienen pyöreän  pöydän löytäminen oli tosi hankalaa, koska halusin tuohon nimenomaan minipöydän. Toi löytyi lopulta netistä ihan hassusta paikkaa – cdon.comista! 😀 Se on ollut kyllä just passelin kokoinen tuohon, miellyttää silmää ja oli aika edullinenkin. 🙂

   1. Mahtava kuulla! 🙂 Juuri se ehkä vetoaakin, sellainen koti missä on tavaroilla jokin tarina ja ne on hankittu rakkaudella kotiin, pikkuhiljaa. Mullakin tulee ostettua ulkomailta ja Suomessa lähinnä kirppareilta tavaroita, jotka on sattumalta osuneet vastaan ja olen niihin rakastunut. On ihana kun tavaroilla on jokin tarina takanaan, kiva sit vieraille kertoa jos he kyselevät. 🙂 En viihtyis koskaan ”valmiiks” sisustetussa kodissa, missä tavaroilla ja kalusteilla ei olis mitään tarinaa takanaan. Onneks jokainen saa sisustaa sen oman kodin juuri sellaiseksi miksikä haluaa, kenenkään mielipiteistä viis! :*

 2. Irina Söderholm
  24.9.2018, 18:38

  Tykkään! Ihana ja kotoisa koti teillä. 🙂

  1. Kiitos paljon kommentista Irina ja ihanaa kuulla että tykkäät! <3 Mä oon kyllä sellainen tunnelmoija, että koitan aina tehdä kodistakin mahdollisimman kotoisan esimerkiksi kaikenlaisten tunnelmavalojen, kynttilöiden ja vilttien avulla, jotta voisi mahdollisimman hyvin hyggeillä <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *