Joulukalenteri – 24 päivää tekemistä Tampereella!

On saavuttu siihen pisteeseen vuotta, että jäljellä on enää yksi kuukausi ennen vuosiluvun vaihtumista. Ja minkälainen kuukausi siitä onkaan tulossa tekemisen määrän suhteen! Jos tähän mennessä on vielä ollut tylsää, niin joulukuussa voi periä ne velat tältä vuodelta takaisin. Kiitokseksi kaikille lukijoille olen laatinut teille joulukalenterin: 24 päivää tekemistä Tampereella. Jos joku yltyy niin hurjaksi, että todistetusti vähintään 20 näistä ehtii kiertää, niin lupaan tarjota siitä hyvästä hälle lounaan tammikuussa!

Tekemisten ja tapahtumien runsauden vuoksi päätin myös julkistaa koko joulukalenterin jo näin etukäteen. Osa luukuista on mahdollisia käydä missä vaiheessa kuukautta tahansa (merkitty tähdellä* otsikon perään), osa on päiväsidonnaisia tapahtumia. Voit siis aikatauluttaa kiinnostavimmat menot ja meiningit henkilökohtaiseen kalenteriisi jo nyt, mikäli haluat varmistaa paikallepääsysi. Jos taas haluat säilyttää jännityksen jokaiselle päivälle erikseen, laita seurantaan blogin facebook-sivu, johon teen joka aamu noston sen päivän menovinkistä. 

Pidemmittä puheitta, hyvät ystävät ja kylänhenkilöt: Se on aika aloittaa joulunvietto! 

joulukalenteri_iso.jpg

 

 1. 12.   Vintage Gardenin kukkiva joulunavaus
  Kaupungin kaunein kivijalkamyymälä starttaa joulukauden talvipuutarha-teemaisesti! Tee löytöjä pikkujouluasuun, pukinkonttiin tai saavu paikalle vain nauttimaan ympäröivästä kauneudesta ja fiiliksestä. Tsekkaa myös taannoinen blogikirjoitus Tammelan parhaista second hand -apajista.
   
 2. 12.   NYTdesign – Kotimaisen muotoilun myyntitapahtuma
  Tee sekä eettisesti että ekologisesti tärkeä teko: Unohda ulkomainen halpatuontikrääsä ja hanki tänä vuonna joululahjat kotimaisilta tuottajilta! Yli 40 mukana olevaa yritystä takaa tarjontaa laajalla skaalalla. Samalla reissulla onnistuu kokea myös Tampereen joulun avaus 2018, huomaa kulkueen uusi reitti Tallipihalta Keskustorille.
   
 3. 12.   Showroomin joulun avajaiset 
  Glögiä, pipareita ja loistavia joululahjavinkkejä niin ikään kotimaisilta merkeiltä, eli eettistä ja ekologista löydät myös täältä. Showroomin pirteät tonttutytöt piristävät iltaasi klo 20 saakka. Ihania vaatteita, asusteita ja kodintarvikkeita kaikkien kaupunkilaisten ulottuville tuovan, kesäkuusta asti palvelleen pop up -kauppa Showroomin löydät Kuninkaankadun kävelykadulta aivan Hämeenkadun risteyksestä. Paras tapa aloittaa uusi viikko!  
   
 4. 12.   Tullin sauna*
  Hetki aikaa itselle tai kiva ilta ystävän kanssa? Oletpa liikkeellä yksin tai yhdessä, on nyt loistava hetki suunnata Tullin Saunan lämpöön nauttimaan tämän vuoden aprillipäivänä avautuneen korttelisaunan palveluista. Jos saunominen ei houkuttele, voi aina tehdä ruokatreffit, sillä Tullin Sauna palvelee myös ravintolana tarjoten herkullista murkinaa aamupalasta lounaaseen ja iltamenuun saakka. Tsekkaa ruokalista täältä
   
 5. 12.   Kukkakauppa Pikkukilpi*
  Pue koti jouluksi vihreään ja muista myös kukat itsenäisyyspäivän juhlapöytään! Tuomiokirkonkadun keidas Kukkakauppa Pikkukilpi on niin aktiivisen vihersisustajan kuin satunnaisemmankin merkkipäiväksi kukkakimppua hankkivan pelastus. Miten pieneen tilaan voikin mahtua valtava määrä erilaisia kasveja ja kukkia – en lakkaa yllättymästä valikoiman monipuolisuudesta, vaikka liki joka viikko käyn hakemassa uudet leikkoneilikat keittiön pöydälle. Valikoimissa myös ruukkuja ja muuta pientä tarpeellista. 
   
 6. 12.   Maanalaisen erittäin poliittisesti epäkorrekti linnanjuhlabingo
  Tapahtuman nimi kertookin jo kaiken oleellisen. Tämän vaihtoehtoisempaa tapaa juhlia kotimaamme itsenäisyyttä et löydä! Pistä siis bingokynä korvan taakse, unohda huolet ja hyvä maku ja suuntaa matkasi Hämeenpuiston kreiseimmälle metropysäkille iltaan, jollaista et voi kokea missään muualla. 
   
 7. 12.   Kauppahallin  Iltahalli & Aleksis Kiven kadun Late Night Shopping
  Oi rakkaus, se tulee taas! Blogissakin esitellyn Tampereen Kauppahallin ihanat Iltahallit saavat jatkoa. Tunnelmoi hallin perjantai-illassa hyvän ruoan ja mielettömän tunnelman parissa. Samalla reissulla ehdit käydä myös Aleksis Kiven kadun kivijalkamyymälöissä, kuten Seelessä sekä Domdomissa
   
 8. 12.   Cafe Kokon Joulutasting
  Jo etukäteen on helppo ennustaa, että tässä tulee yksi joulukuun herkullisimmista tapahtumista. Suolaista, makeaa, lämpimiä joulujuomia, kynttilänvaloa, musiikkia… Kaikkea mitä joulukuiseen lauantaihin voi tarvita! Kaksi kattausta, klo 11 sekä klo 13. Tee pöytävaraus ajoissa, että varmistat paikkasi! Voit tsekata tunnelmia taannoiselta vappubrunssilta täältä.
   
 9. 12.   Designtori Joulu
  DesignOnTampereen järjestämä supersuosittu Designtori tekee jouluisen paluun Tullikamarin Pakkahuoneelle. Hyvä hetki jatkaa eettisten ja kestävästi tuotettujen joululahjojen metsästystä kotimaisten merkkien esitellessä monipuolisia tuotevalikoimiaan. Täältä on vaikea selvitä ulos ostamatta mitään, niin paljon kaikkea ihanaa on tarjolla! Joulun Designtori on kaksipäiväinen kestäen lauantaista sunnuntaihin 8.- 9.12. 
   
 10. 12.   Jouluaskartelua kierrätysmateriaaleista
  Suuntaa Pispalaan tekemään omat joulukorttisi ja -koristeesi ekologisesti kierrätysmateriaaleista. Hyödynnä vanhoja joulukortteja, lahjanauhoja, langanpätkiä… Kaikkea mitä keksitkin. Tapahtumapaikkana Rakennuskulttuurikeskus Piiru, vapaa pääsy.
   
 11. 12.   Joulumyyjäiset Haulitehtaalla
  Pispalassa on hyvä tunnelmoida toinenkin päivä. Perinteisistä Haulitehtaan joulumyyjäisistä löydät loistavien lahjojen lisäksi myös jouluruokia sekä jouluista ohjelmaa. 
   
 12. 12.   Telakan Joulubasaari
  Osataan sitä järjestää joulumyyjäisiä myös Tammelan puolella. Telakan yläkertaan levittäytyvä perinteinen Joulubasaari esittelee 26 käsityöläistä tuotteineen. Kun ostat suoraan tekijältä, voit olla varma tuotteen alkuperästä.
   
 13. 12.   Kehräsaari*
  Kehräsaaressa on tunnelma kohdallaan vuoden ympäri, myös jouluna. Shoppaile paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten tuotteita esimerkiksi blogissakin esitellyissä Pihkassa ja Ateljeekadulla tai piipahda tsekkaamaan vasta-avattu Arthouse Cafe Kehräsaari. 
   
 14. 12.   Marttojen joulumyyjäiset
  Jos joillakin on jouluvalmistelut takuuvarmasti hallussa, niin Pirkanmaan Martoilla! Jos sisäinen joulumuorisi ei veny tekemään itse kaikkea mitä jouluusi tahdot, apua löytynee nimenomaan näistä myyjäisistä.
   
 15. 12.   Finlaysonin Joulu*
  Finlaysonilla on joulu koko kuukauden, mutta tämä lauantai on erityisen hyvä tärppipäivä sekä Työväenmuseo Werstaan Jouluisen kirppiksen että Lasten Finlaysonin Pehmolelujen joulujuhlan vuoksi. Finlayson on julistautunut Tampereen jouluisimmaksi kaupunginosaksi, eikä syyttä. Tapahtumaa ja koettavaa riittää Finlaysonin alueen yritysten, Työväenmuseo Werstaan, Galleria Himmelblaun, Tallipihan, Museo Milavidan, Pikkupalatsin, Taidekeskus Mältinrannan ja Finlaysonin kirkon järjestämänä – valitse oma suosikkikohteesi tai kierrä eri paikkoja vaikka koko päivä.
   
 16. 12.   3D Crush Cafe*
  Kaipaatko sunnuntaihisi jotain rauhoittavaa? Kenties kuuman vadelmasalmiakkikaakaon sekä puputerapiaa? Jos 3D Crush ei ole vielä tuttu, lue tämä postaukseni kesältä, ja suuntaa viettämään adventtia Tampereen makeimpaan kahvilaan!
   
 17. 12.   Kahvila Jenna ja Minna*
  Enää viikko aattoon! Pidä keittiösi siistinä ja ulkoista joululeivonnaiset, laatikot ja myös päivän lounaan valmistus niille, jotka tekevät sen suurella sydämellä ja vakaalla ammattitaidolla sinun puolestasi. Osta mukaan tai herkuttele paikan päällä – nämä Otavalankadun aurinkoisimmat arjen enkelit pelastavat sinut niin nälkäkiukulta kuin joulustressiltäkin. Jenna ja Minna esilteltynä blogissa jo kahteen kertaan, täällä sekä täällä.
   
 18. 12.   Muumimuseo ja Cafe Puusti*
  Pois kiire ja stressi, pienistä hyvistä hetkistä on lupa nauttia myös joulun alla. Tampere-talon Muumimuseossa on hyvä tunnelmoida Muumien parissa elämän perusasioita pohtien ja jatkaa siitä vielä Yliopistonkadun yli pullakahveille suloistakin suloisemman Cafe Puustin mummolatunnelmaan. Ja kas, näin joulurauha saapuu jo kiireisempäänkin sydämeen.
   
 19. 12.   Tampere-Seura ja Tampereen Joulutori*
  Raatihuoneen kivijalasta löytyvän Tampere-Seura ry:n myymälästä teet takuuvarmoja lahjalöytöjä kaikille Tampereen ystäville. Tampere-aiheiset kirjat, kortit, pelit, paidat ja muut tuotteet ilahduttavat niin meitä täällä asuvia, niitä joiden tie on syystä tai toisesta vienyt Tampereelta pois kuin niitäkin, jotka ovat vasta etsimässä tietään tähän maailman parhaaseen kaupunkiin, Suomen mahtavimpaan Manseen!
  Ja kun siinä Keskustorin nurkilla sopivasti olet, et tietenkään voi missata Suomen keskieurooppalaisinta joulutoria. Tampereen Joulutorin viitisenkymmentä myyjää tarjoavat huikean kavalkadin makuja, tuoksuja ja muuta ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Nauti paikan päällä, osta kotiin tai pakettiin tai vain fiilistele tunnelmaa. Joulutori palvelee joka päivä 1.-22.12. kello 11-19 (itsenäisyyspäivänä tunnin pidempään).
   
 20. 12.   Emil Aaltosen museo: SQIN – Pirkanmaa muotoilee VI*
  Kiipeä kulttuurimatkalle Pyynikin rinteeseen! Upean Pyynikinlinnan huomasta löydät näyttelyn, jossa esillä on kuudentoista pirkanmaalaisen muotoilijan töitä. Näyttely kertoo tarinaa muotoilualan muutoksesta teollisuudesta käsityöläisyyteen. Materiaaleina töissä on käytetty nahkaa, keramiikkaa, hopeaa, denimkangasta, lasia ja jopa kalansuomuja. Jos et ehdi tänne ennen joulua, on näyttely esillä vielä tammikuunkin ajan. Laittakaas to do -listalle tämä ihan jokainen.  
   
 21. 12.   Designkortteli-kierros*
  Montako lahjaa on vielä hankkimatta? Viime hetken persoonallisimmat löydöt hankit designkorttelin pikkuputiikeista. Tsekkaa blogissakin esitellyt Forget-Me-Not, Veganpopot ja MUKA VA Flagship Store, ja muista myös toistuvasti kaupungin hienoimmat näyteikkunat omaava Taito-Keskus, kotimaista huippumuotia tarjoileva OMB Onemanband, vintageen luottava Helga-Neiti, hamam-pyyhkeisiin erikoistunut Lina, luonnonkosmetiikkaputiikki Keidas by Lumo… Viereisessä korttelissa taas palvelevat esimerkiksi katumuotiin keskittynyt Bronx ja vegaanisten tuotteiden Vegekauppa. Aleksanterinkadun ylittämällä löydät myös Verkatehtaankadulla sijaitsevat lelukauppa Miraakkelin ja kotimaisen muodin kuuman suunnannäyttäjän Uhana Designin, sekä Otavalankadun puolella olevat käsityöläisten paratiisit Lankaidean ja kristalli- ja helmikauppa Bohemian. Josko nämä kiertämällä saisi viimeisetkin lahjat pakettiin!
   
 22. 12.   SYÖMÄÄN!*
  Ennen joulupöytään siirtymistä on hyvä herkutella jotain ihan muuta kuin lanttulaatikkoa. Olisiko aika kokeilla jotain uutta ravintolaa? Bloggarin tämän vuoden ruokapaikkasuosikkeja ovat olleet Koskikeskuksen pettämätön kanaravintola Los Pollos, Otavalankadun olohuone Gastropub Nordic, Aleksanterinkadulta löytyvät  Kumma junk bar & lounge ja Thai Street Food, Rautatienkadun tajunnanräjäyttäviä makuyhdistelmiä tarjoileva Kajo, Aleksis Kiven kadun tunnelmallinen Pikkubistro Kattila, varsinkin terassiaikaan allekirjoittaneen tehokäytössä ollut Olympiakorttelin Muusa, Suvantokadun mini-Italia Piemonte… Tampereen ravintolaskene on kehittynyt viime vuosina ihan järjetöntä vauhtia ja taso on keskimäärin todella kova. On mistä valita (ja mistä blogata)!
   
 23. 12.   Tallipihan joulutori*
  Jos olet päässyt joulukuussa näinkin pitkälle käymättä Tallipihalla, on sinne lähdettävä tänään. Vai voitko muka vastustaa suloisia eläimiä, kaunista karusellia ja suklaapuotia? Ohjelmassa on myös ponitalutusta ja hevosvaunuajelua sekä tietenkin kovasti odotettu joulupukki. Sisäpihalla palvelevien joulutorimyyjien lisäksi myös puodit ovat auki. Joko olet kuullut, että Tallipihan kahvilan minttukaakao taitaa olla se kaupungin herkullisin? Kannattaa kokeilla, vahva suositus. 
   
 24. 12.   Kirkkopuiston Joulu
  Aleksanterin kirkon vapaaehtoiset ja työntekijät ovat saaneet hienon ajatuksen luoda joulutunnelmaa kaikille kaupunkilaisille sekä Aleksanterin kirkossa että puistossa sen ympärillä keskipäivästä keskiyöhön saakka. Koko kansan aattojuhlassa julistetaan joulurauha ja sytytetään kynttilöitä muualle haudattujen muistoksi alkaen klo 12, jonka jälkeen tarjolla on puuroa, ohjelmaa ja yhdessäoloa kaikille – myös ja varsinkin niille, joiden jouluaatto olisi muuten yksinäinen. Kirkkopuiston aattojuhlassa saa käydä nopeasti ohikulkumatkalla tai viipyä vaikka koko päivän. Tapahtumaan toivotaan myös lisää ohjelmaa ja vapaaehtoisia, lisätietoja kiinnostuneille löytyy täältä
Kommentit (1)
 1. Ihan mahtava joulukalenteri! Tosi helppo bongailla tuosta ideoita miten voi ennen aattoa virittäytyä joulufiilikseen. Suuri kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *