Kesäkuun kuvat

Kesäkuun tapahtumat. Mökille saatiin vanhan mökkiin vedettyä vesiosuuskunnan kesävesi, päästiin kaisloista ja ”vietettiin” syntymäpäivää ja mahtui siihen juhannuskin. Jopa korjattiin ihan itse mökin saunan lauteet. Ilmoja ei oikein alkukuukausi pidellyt, mutta onneksi juhannus toi lämmön.

Juhannusruusu tuo kesän
Mökin pihalla kasvaa aika iäkäs (ainakin 50  vee) juhannusruusu. Olen sitä hiukan leikellyt. Pahaa pelkään, että se on kuihtumassa pois, ellen saa siihen jollakin tavalla elinvoimaa takaisin. Mutta ehti juhannukseksi muutama kukka tulla.
Kaisloista vapaa ranta
Tunne oli messevä, kun juuri parahultaisesti ennen kulovaroituksia saimme rannan ennätysmäisen kaislamäärän poltettua.
Laudetuki paikallaan
Alkoivat sitten lauteet notkua. Istahtaessa kuului kummallista narinaa ja laudat notkahtivat alaspäin. Perinpohjaisten etäneuvottelujen jälkeen veljen ja parin muunkin tahon kanssa valmistui tämä tuki. Ruma kuin mikä, mutta juhannussauna tuli turvatuksi.Yhtään naulaa/ruuvia ei käytetty, joten ennen löylyyn menoa pitää tarkistaa, että on edelleen tukevasti paikallaan.

Kesään liittyy tärkeitä päiviä

Tasan puolet taloudestamme muisti sen. Minä.

Syntymäpäivänikin oli, juuri aatonaattona. Tasan puolet taloudestamme muisti sen. Minä. Sama muuten oli tilanne hääpäivänä (30 vee). Viis siitä, vaikka kotiprofessori oli luvannut kirjata nämä kaksi asiaa allakkaansa.Olen näistä ennenkin julkaissut.

Itse tehty kortti
Tyttärentytär sentään aina muistaa mummonsa syntymäpäivän. Tätä ojennettaessa kuulin selosteen: ”Tässä olet mummo sinä, ja ikkunasta näkyy laituri ja sitten on juhannusruusu”. – Ihan parasta osaa juhlapäivääni.

Mummo ja vaari tulivat meille aatonaaton (=syntymäpäivän) iltapäivällä syömään ja kakkua maistamaan. Olikin ekat uudet perunat ja sillit – hyvältä maistuivat!

Kesän herkku mansikkakakku
Jälkiruuaksi nautimme kahvia ja mansikkakakkua. Tällä kertaa hankin muiden äitien tekemää. Loput pakkasin mummolle ja vaarille kotiin.

Ilmat lämpenivät juuri juhannukseksi niin, että asensimme mummolle ja vaarille ilmanviilennyksen. Siitä ei sen enempää. Kuva puhuu puolestaan.

Ilmanviilennys
Tämä tekniikka ei ihan vastaa käsitystä modernista huoneiston ilmanjäähdytyksestä, mutta on parempi kuin ei mitään. Näin jälkikäteen  on hyvä huomata, että julkisivuremppaan liittyvät ilmanjäähdytyslaitepiuhat olisi kyllä kannattanut jalostaa käyttöön asti.

Mökkielämä sai juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina ikävän käänteen. Aamu-uinnille mennessäni havaitsin outoa kuohaa ja ikään kuin rasvaläikkiä veden pinnassa. Uimaan en tohtinut mennä. Otin kuvat ja toimitan varmuudeksi asiaa valvovalle viranomaiselle.

Sinilevää vai muuta likaa
Aamu-uinti ei toteutunut toivotusti. En tiedä onko paikallinen jätevesipumppaamo (taas) kokenut inhimillisen erehdyksen vai olisiko tämä jo sinilevää? Ei se ennen ole tältä näyttänyt.

Mieltä masentaa.

Sellainen oli kesäkuu.

Elämä on.

Terveisin EijaL

PS Kotiprofessori vei minut sitten syntymäpäiväajelulle, ihan Hankkijalle asti. Tarkoituksena hankkia minulle akkukäyttöinen oksasaha. Oli loppu hyllystä, vaikka www -sivun mukaan niitä piti olla siellä 8 kappaletta. Jäin ilman lahjaa.

puheenaiheet ajattelin-tanaan parisuhde oma-elama
Kommentit (8)
  1. Mökkipuuhat edellyttävät erikoisvälineitä. Turvallisuus tulee huomioida.
    10.7.2022, 17:00

    […] sain myöhästyneenä syntymäpäivälahjana. Saatiin kyllä oksia sahattua, mutta kovin nopeasti täyttyi purusäiliö. Onneksi ohjeessa oli […]

  2. Nesteen juominen ja suolan saaminen estävät vanhusten dehydraatiota.
    2.7.2022, 17:00

    […] helteen vaikutuksia. Juhannukseksi asennettiin viilennin, joka oli mummolle ja vaarille jo entuudestaan tuttu. Se viilentää makuuhuoneen ja puskee viileyttä myös eteishalliin. Vanhusten hyvinvointi […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *