Syksy kuntosalilla

Lopultakin pääsin kiinni  (lue:kesätauko) rutiineihin. Aloitin kuntosalikäynnit.  En tiedä, olenko liian varovainen, mutta toimin aika hillitysti. Tapaan personal treinerini kerran viikossa ja lisäksi osallistun (hänen ohjaamanaan) kerran viikossa pienryhmään, jota hienosti kutsutaan termillä bootcamp.  Säännöllinen kuntosalilla  käyminen kannattaa: lihasvoima, tasapaino ja koordinaatio pysyvät kunnossa. Minun ikäluokassani näitä tarvitaan. Tavoite on selkeä: haluan pysyä kunnossa niin, että selviän mökin rinnetontilla.

Ryhmiin en ole vielä mennyt, vaikka niissä onkin kävijämäärää rajoitettu. Mitä tahansa ryhmiä vältän muutenkin, en käy juuri missään kauppareissuja lukuunottamatta, silloinkin maski on kasvoilla. Yleensä olen ainut maskillinen ellei mukana olevaa kotiprofessoria lasketa.

Penkkipunnerrus on kuntosalin perusliike
Säännöllinen kuntosalilla käyminen kannattaa: lihavoima, tasapaino ja koordinaatio pysyvät kunnossa.

Lisäksi kävelen ja pyrin edelleen saamaan ainakin 10 000 askelta päiviini. Paha vain, se tuppaa tuottamaan päivittäisen venyttelyn tarpeen. Mikä ihme siinä on, että omatoiminen venyttely (mikä tahansa omatoiminen toiminto) on n i i n  v a i k e a t a  toteuttaa? Olen jo yli 10 vuotta hyödyntänyt yksilöllistä personal treiner -palvelua. Arvostan  jatkuvuutta. Minut kohtaa  ammattilainen, joka tunnistaa tarpeeni, jaksaa ohjata ja tsempata juuri minulle sopivalla tavalla. Ollaan nähty monenmoista tällä taipaleella. Kiitos Marille.

Joku joskus totesi, että miten minä voin laittaa niin paljon rahaa siihen, kun kuntoilla voi itsekin ihan ilman mitään ohjaajaa. Vastaukseksi kerron, että juu, niin voi, mutta kun en saa sujumaan. En sitten millään. Lisään siihen sitten, että en juurikaan käytä alkoholia enkä tupakoi. Sitten  kerron, miten paljon rahaa menee, jos muutaman kerran viikossa istuu after workissa paikallisessa ja ottaa parit, kolmet.Viikonloppuisin enemmänkin. Ja maksaa se kotona nautittunakin. Hätkähdyttävä tulos muuten.

Näillä mennään. Sain juuri eilen neljännen koronapiikkini. Alan hiukan ajatella, että pääsisin (uskaltautuisin) myös ryhmämuotoiseen jumppaan.

Yksi asia on varma. Säännöllinen kuntosalilla käyminen kannattaa. Se on panostusta omaan hyvinvointiin.

Elämä on.

Terveisin EijaL

Kuva: M Hannula

puheenaiheet ajattelin-tanaan liikunta hyva-olo
Kommentit (1)
  1. Syyskuussa vanha mökki laitetaan talvikuntoon - onneksi saatiin juhliakin
    1.10.2022, 12:00

    […] oli myös oman itsen hoidon kuukausi. Kuntosali on  ohjelmoitu ja onnekseni löysin tavattoman taitavan hierojan, jonka avulla lonkka- ja olkapääkireydet on […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *